TEŠKA SUDBINA BRAĆE MILENKOVIĆ S KOSOVA! Posle očeve smrti, Vojkan UČI ZA LEKARA I OBRAĐUJE ZEMLJU da pomogne mlađem bratu i baki
Foto: Kurir TV

borci

TEŠKA SUDBINA BRAĆE MILENKOVIĆ S KOSOVA! Posle očeve smrti, Vojkan UČI ZA LEKARA I OBRAĐUJE ZEMLJU da pomogne mlađem bratu i baki

SRBI NA KIM -

Posle iznenadne smrti oca , teret vođenja porodice i brigu o domaćinstvu porodice Mlienković uglavnom je pao na starijeg brata Vojkana, inače odličnog studenta Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, kao i mlađeg Nemanju.

Uz svakodnevnu borbu za boljim životom oni iskazuju i jasnu želju da ostanu na Kosovu i Metohiji.

- Dosta je teško da se čovek navikne. Otac je bio stub porodice i zarađivao. Brat i ja pokušavamo da radimo na zemlji, ne u toj meri jer imamo obaveze u školi i na fakultetu - priča Vojkan Milenković.

Vojkan Milenković
Vojkan Milenkovićfoto: Kurir TV

- Voleo bih da završim treću godinu u roku i zaposlim se ovde kao lekar - dodaj Vojkan.

Nemanja Milenković
Nemanja Milenkovićfoto: Kurir TV

- Mnoge stvari su se promenile od očeve smrti. Najveću podršku daje mi brat, koji je preuzeo očevu ulogu - kaže Nemanja Milenković.

Baka Milica je ponosna na svoje unuke.

Milica Milenković
Milica Milenkovićfoto: Kurir TV

- Ponosna sam na mog pokojnog sina koji mi je ostavio zlatnu decu, za primer. Slušaju i sve rade što mogu. Niko nam se nije našao u našoj muci, to me zabolelo - otkriva Milica Milenković.

02:45

TEŠKA SUDBINA BRAĆE MILENKOVIĆ S KOSOVA! Vojkan uči za lekara i obrađuje zemlju da pomogne svom bratu i baki: OVO JE NJIHOVA PRIČA

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track