SRAMOTA! ALBANSKI MEDIJI TVRDE DA SU SRBI PROVOCIRALI KURTAJA PRE PUCNJAVE?! Počela jeziva kampanja protiv našeg naroda na KiM
Foto: Kosovoonline, Privatna Arhiva

užas

SRAMOTA! ALBANSKI MEDIJI TVRDE DA SU SRBI PROVOCIRALI KURTAJA PRE PUCNJAVE?! Počela jeziva kampanja protiv našeg naroda na KiM

SRBI NA KIM -

Gnusan potez albanskih medija na KiM!

Portal Indeks objavio je večeras tekst kojim na sraman način pokušava da opravda postupak Azema Kurtaja (33) koji je pucao na Stefana i Miloša Stojanovića kod Štrpca dok su nosili badnjak.

Indeks bez ikakvog objašnjenja navodi da je "Kurtaj vozio ka Štrpcu" i da mu je u jednom trenutku "nekoliko Srba prešlo put" nakon čega su "počeli da ga provociraju". Albanski portal ujedno je objavio fotografije i snimak nekolicine Srba sa KiM koji nose badnjake, a za koje tvrdi, ponovo bez ikakvih dokaza, da su nastali malo pre pucnjave.

Lokalni albanski mediji, umesto da osude jezivi napad na srpske dečake, očigledno imaju nameru da relativizuju incident koji je izazvao pripadnik takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga i sin nekadašnjeg člana terorističke OVK.

Rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21), podsetimo, ranjeni su juče oko 15 sati u Gotovuši kod Štrpca na KiM kad je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao Albanac.

Deca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kad je napadač na njih otvorio paljbu. Jedan dečak je pogođen u šaku, drugi u rame, ali nisu životno ugroženi. Osumnjičeni (33) za ranjavanje je pobegao, ali je posle skoro dva sata lociran i uhapšen.

Meštani srpske nacionalnosti su odmah nakon ranjavanja dečaka blokirali lokalni put između Štrpca i Uroševca. Priština je poslala jake snage u Gotovošu, a pregovari o uklanjanju barikada trajali su do kasno u noć.

(Kurir.rs/Indeks)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track