NOVI NAPADI NA SRPSKU DECU NA KOSOVU I METOHIJI: Jako smo uznemireni, jer su sada, posle svih dešavanja, NAJRANJIVIJI NA UDARU
Kosovo i Metohija i dalje stecište terorističkog zla, Foto: Kurir tv

kim

NOVI NAPADI NA SRPSKU DECU NA KOSOVU I METOHIJI: Jako smo uznemireni, jer su sada, posle svih dešavanja, NAJRANJIVIJI NA UDARU

SRBI NA KIM -

Još jedan incident dogodio se na Kosovu i Metohiji. Nepoznati napadači sinoć su iz pištolja pucali u pravcu troje dece u blizini dvorišta osnovne škole u selu Ugljare kod Kosova Polja.

Srećom, niko nije povređen.

Direktorka osnovne škole Ugljare i stanovnici sela Ugljare ističu da je ovo još jedan pritisak na preostale Srbe u ovom selu.

- Prošao je sa drugarima i pucao na njih. Deca su odmah došla kući i uplašila se. Jedan od komšija je sve prijavio policiji - kaže meštanka sela novinaru Darku Mitroviću.

KIM
foto: Kurri tv

I ranije je bilo provokacija, kaže Lazar Gajić iz sela Ugljare.

- Apelujem na roditelje da ostanu mirni - dodaje on.

02:37

NOVI NAPADI NA DECU NA KIM

Situacija je ovim dodatno poljuljana, kaže sagovornica Kurir TV Vesna Martinović direktorka OŠ "Ugljare".

- Šta može škola, a šta institucije da učine da bezbednost bude bolja? - pita Martinović.

KIM
foto: Kurri tv

Zamenik načelnika opštinske uprave Kosovo Polje, Nebojša Sudimac zabrinut je što su, ovog puta, meta deca i škola.

Sudimac
foto: Kurir tv

- Ono što je za nas jako uznemirujuće je što je ovog puta meta škola, a u svetlu prethodnih dešavanja u Srbiji roditelji, deca i svi mi koji smo zajednica Srpska, naravno da smo uznemireni - kaže Sudimac.

Kurir.rs/Darko Mirković

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja