"AMERIKA JE OSUDILA TEROR KURTIJA, OTVORENA RUKA IDE KA NAMA!" Obradović analizira: Nemile događaje iskoristiti kao nultu tačku
Foto: Kurir Televizija, Printscreen/Kosovo Online

kurir tv

"AMERIKA JE OSUDILA TEROR KURTIJA, OTVORENA RUKA IDE KA NAMA!" Obradović analizira: Nemile događaje iskoristiti kao nultu tačku

SRBI NA KIM -

Takozvana kosovska policija juče je nasilno upala u zgrade opština na severu Kosmeta - u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu. Pred zgradama je bilo više desetina Srba, negde i više stotina, a policija je koristila silu, čak i suzavce i šok bombe.

Gosti "Usijanja" koji su analizirali odnos Amerike prema Srbima i Albancima su Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu i Aleksandar Gajović, novinar i publicista.

Kosovo, KiM, KBS, Kosovske bezbednosne snage
foto: Printscreen/Kosovo Online

Obradović smatra da je i više nego jasno da je Kurti generator nestabilnosti kao i da je napravio da dijalog između Beograda i Prištine izgleda kao dečija igra vrućih stolica, gde se obe strane nadaju da će ova druga ostati bez stolice.

- Kao da se više računa na grešku druge strane, nego na dosledno primenjivanje Ohridskog sporazuma. Ovo što se dogodilo, osuđeno je od strane SAD - započeo je Obradović, pa nastavio:

01:06

AMERIKA JE OSUDILA TEROR KURTIJA, OTVORENA RUKA IDE KA NAMA! Obradović analizira: Naše rukovodstvo treba da iskoristi situaciju

- Otvorena ruka ide ka nama. Smatram da naše rukovodstvo treba da iskoristi situaciju, tako što će se ovi nemili događaji iskoristiti kao nulta tačka i da se od ovog dana zahteva da se održe demokratski izbori, uslov bez koga se ne može ZSO i nakon toga da krenemo u potpunu implementaciju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa.

Gajović je istakao da ne veruje Amerikancima, kao i to da smatra da su Albanci na Kosovu imali zeleno svetlo od Zapada za svoje terore.

- Moram da priznam, Amerikancima ne verujem ništa. Toliko su nas puta prevarili. Toliko su puta insistirali, upozoravali Kurtija i one pre njega, da je to bilo neverovatno, a ništa se ne dešava. Pritom, Kurti ništa ne radi bez njihovog zelenog svetla. Potpuno je jasno da oni jedno pričaju, a drugo rade. Dvadeset godina imamo nerešene stvari na Kosovu, a između ostalog ih ne rešavamo zato što uvek imaju signal sa Zapada, ili EU ili Amerike. Nemojte da mislite da su nam ovo sada uradili, a da Amerikanci nisu znali - rekao je Gajović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track