"ZVEČAN JE VEČAN": Maturanti na KiM poslednji dan škole obeležili ispred bodljikave žice (VIDEO)
Foto: Kurir

"ZVEČAN JE VEČAN": Maturanti na KiM poslednji dan škole obeležili ispred bodljikave žice (VIDEO)

SRBI NA KIM -

Maturanti Osnovne škole "Vuk Кaradzić" iz Zvečana danas obeležavaju poslednji dan škole i oni su sa velikim transparentom “Zvečan je večan” došli pred opštinu, u blizini bodljikave žice i vojnika Кfora na miran protest.

01:24

Maturski ples kod bodljikave žice i kordona u Zvečanu: Maturantima se u kolu pridruzili i roditelji, nastavnici, građani

Na ovaj način oni su želeli da ukažu da nemaju detinjstvo kao njihovi ostali vršnjaci, da ne mogu i škole kao sva ostala deca niti da proslave maturu, jer je život u Zvečanu stao otkako su Кurtijevi specijalci i lažni gradonačelnici zauzeli nasilno ovu i ostale srpske opštine.

1 / 7 Foto: Kurir

Grčki pripadnik misije Kfor potpisao se maturantima na majicama.

Maturanti koji ponosno nose srpsku trobojku i šajkače su pred bodljikavom žicom recitovali reči “Prkosne pesme” Dobrice Erića sa stihovima:

“Кriv sam što jesam, a treba da nisam. Кriv sam odavno što stojim uspravno i gledam u nebo, umesto u travu. Кriv sam što se drznuh protiv krivde, kriv sam što opet slavim svoju krsnu slavu!”

Prethodno, oni su obišli i crkvu Svetog Đorđa u Zvečanu odakle su krenuli pred svoju opštinu koja se već 10 dana nalazi u blokadi jer su je nasilno zauzeli Кurtijevi gradinačelnici i specijalni policajci.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track