KOLONA STIGLA U ZVEČAN: Zdravstveni radnici iz Severne Mitrovice na protestu podrške uhapšenim Srbima (FOTO, VIDEO)
Foto: Kurir

miran protest

KOLONA STIGLA U ZVEČAN: Zdravstveni radnici iz Severne Mitrovice na protestu podrške uhapšenim Srbima (FOTO, VIDEO)

SRBI NA KIM -

Više hiljada građana, na čijem su čelu zdravstveni radnici, stigla je iz Severne Mitrovice u Zvečan. Oni su mirnom šetnjom pružili podršku uhapšenim Srbima sa severa Kosova.

U Zvečanu su ih aplauzom dočekali ljudi koji tri nedelje protestuju ispred zgrade opštine.

Srbi su u koloni nosili srpske zastave kao i transparente sa fotografijiama uhapšenih i natpisima koji pozivaju na prestanak nasilja nad Srbima.

Građani zahtevaju puštanje na slobodu Srba sa severa - Dalibora Spasića, zdravstvenog radnika, koji je u petak uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, kao i dan pre toga u Leposaviću uhapšenog Nemanje Vlaškovića, zatim sportiste Miluna Milenkovića Luneta, koji je nedavno uhapšen u Severnoj Mitrovici, kao i Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, koji su uhapšeni 29. maja za u Zvečanu.

1 / 9 Foto: Kurir

Zdravstveni radnici iz Severne Mitrovice na protestu podrške uhapšenim Srbima

Više stotina Srba, među kojima su većina medicinski radnici, krenuli su od kruga Kliničko bolničkog centra u Severnoj Mitovici do spomenika Knezu Lazaru, gde će se pridružiti ostalim građanima koji protestuju zbog nasilnog hapšenja Srba na severu Kosova.

Plan je da okupljeni građani krenu u mirnu šetnju do Zvečana, javlja reporter Kosovo onlajna.

Građani zahtevaju puštanje na slobodu Srba sa severa - Dalibora Spasića, zdravstvenog radnika ,koji je u petak uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, kao i dan pre toga u Leposaviću uhapšenog Nemanje Vlaškovića, zatim sportiste Miluna Milenkovića Luneta, koji je nedavno uhapšen u Severnoj Mitrovici, kao i Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, koji su uhapšeni 29. maja za vreme mirnih protest u Zvečanu.

Zdravstveni radnici nose srpske zastave i transparente sa natpisima: "Stop Kurtijevom teroru", "Dalibor Spasić nije kriv", "Svuda u svetu lekari su heroji"...

Jutros je u Leposaviću uhapšen i Uroš Vukadinović zaposlen u Telekomu.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track