LUNETU MILENKOVIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Apsurdni odgovor Apelacionog suda, oglasio se advokat uhapšenog Srbina
Foto: Foto: Youtube/Printscreen/Kosovo Online

LUNETU MILENKOVIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Apsurdni odgovor Apelacionog suda, oglasio se advokat uhapšenog Srbina

SRBI NA KIM -

Advokat Miodrag Brkljač rekao je da je treneru Kik-boks kluba "Kosovska Mitrovica" Milunu Milenkoviću Lunetu, koji je uhapšen 13. juna ove godine u Severnoj Mitrovici, produžen pritvor za još dva meseca.

Brkljač je rekao da u novom rešenju o produžetku pritvora ništa novo nije navedeno, i da je juče odbrana uložila žalbu Apelacionom sudu.

"Kao odgovor na našu prethodnu žalbu sud je ponovio da postoji opasnost od bekstva u centralnu Srbiju, jer je Milenković srpski državljanin, iako je dobro poznato da živi u Severnoj Mitrovici. Takođe, kao razlog su naveli i da postoji opasnost od bekstva u treću zemlju, iako je poznato da treće zemlje imaju obavezu da ga isporuče. Treći argument je, isto, apsurdan, a odnosi se da ukoliko se Milenković nađe na slobodi da će uticati na svedoke, jer ’neki’ još nisu identifikovani. Poznato je da je u prethodnom periodu saslušano petoro svedoka i na njih se ne može vršiti uticaj”, kaže Brkljač.

On dodaje da će tužilac narednih dana da sasluša Milenkovića.

Specijalni tužilac tzv. Kosova Afrim Šefkiju, kako navodi Brkljač, tereti Luneta da je navodno izvršio "teroristički napad na prostorije opštinske izborne komisije” u decembru prošle godine u Severnoj Mitrovici, da je „organizovao napad na pripadnike Kfora i Kosovsku policiju u Zvečanu 26. maja ove godine”, kao i da je navodno "pretukao četvoricu Albanaca na šetalištu u Severnoj Mitrovici".

Po rečima advokata, tužilac je "nagovestio da će Milenkovića da tereti za još neka krivična dela”.

Milun Milenković Lune se od hapšenja nalazi u pritvorskoj jedinici visokog rizika u Podujevu, a nakon hapšenja u Severnoj Mitrovici je održano više protestnih skupova Srba, sa kojih mu je poslata poruka podrške.

(Kurir.rs/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track