AKCIJA KOSOVSKE POLICIJE, SRBIMA SKINULI I UZELI SIRENU: Upozoravala na upade Kurtijevih specijalaca
Arhivska fotografija, Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

Severna Mitrovica

AKCIJA KOSOVSKE POLICIJE, SRBIMA SKINULI I UZELI SIRENU: Upozoravala na upade Kurtijevih specijalaca

SRBI NA KIM -

BEOGRAD - Pripadnici tzv. Kosovske policije uklonili su juče tokom popodnevnih sati sirenu za uzbunu koja se nalazila na jednoj zgradi u Ulici kralja Petra u Severnoj Mitrovici.

Tragom informacija o tome koje su se pojavile na društvenim medijima, Kosovo onlajn saznaje da se akcija dogodila u popodnevnim satima. Više policajaca ušlo je u zgradu u Ulici kralja Petra i odatle iznelo sirenu za uzbunu koja je u poslednje vreme najviše korišćena za upozoravanje na upade specijalnih jedinica kosovske policije.

Kosovska policija je u junu 2019. godine pokrenula čak i istragu o tome ko je naredio upotrebu sirene za uzbunu. Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Kosova Ekrem Mustafa rekao je da je policija pokrenula istražni postupak i da se prikupljaju informacije o krivičnom delu.

„Puštanje sirenje je zabrinjavajuće. Zahtevam da saznamo ko je pustio sirenu. Ja sam u obavezi, zato što sirena nije sredstvo kojim se upozorava na sprovođenje policijske akcije na teritoriji države. Građani su bili u panici kada je sirena puštena. To je delo koje država mora da kazni. Istraga je u toku, policija ne spava. Imamo informacije“, govorio je Mustafa.

Sirene koje su korišćene u Severnoj Mitrovici bile su tema i lokalne skupštine Južne Mitrovice, čiji su odbornici jednoglasno doneli odluku o zabrani upotrebe sirena za uzbunu u Severnoj Mitrovici.

Kurir.rs/Kosovo Online

Bonus video:

02:47

DRAMATIČNI APEL DIREKTORA KBC KOSOVSKA MITROVICA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track