BOL NE PROLAZI: Mali Stefan, kog je Albanac Kurtaj ranio na Badnji dan, ne želi ni da se govori o toj tragediji
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije, Kurir, Kosovoonline

BOL NE PROLAZI: Mali Stefan, kog je Albanac Kurtaj ranio na Badnji dan, ne želi ni da se govori o toj tragediji

SRBI NA KIM -

Kako se bliže ti dani, sve nam je teže. Ne mogu ni da se prisećam i zamišljam kako je moglo da se završi, kaže za Kurir i dalje potresena Zorica Stojanović, majka ranjenog dvanaestogodišnje srpskog dečaka

Dvanaestogodišnji Stefan Stojanović, dečak s Kosova i Metohije, iz sela Gotovuša kod Štrpca, ne želi, kako kaže za Kurir njegova majka Zorica, ni da se pominje tragičan događaj od pre tračno godinu dana kada je na njega i njegovog starijeg rođaka Miloša (22), pucao Albanac Azem Kurtaj, inače poripadnik takozvanog KBS, dok su na Badnji dan išli po badnjak.

Idemo dalje

- Stefan jeste, hvala Bogu, dobro, oporavio se fizički, ali on o tome apsolutno ne želi da se priča. Nije nam dozvoljao ni da se pomene to što se desilo - kaže nam Zorica Stojanović.

Stefan Stojanović, ranjeni dečak
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Dodaje da se, umesto da im je, kako su dani prolazili, bivalo lakše, dešava upravo suprotno.

- Verujte, kako se bliže ti dani, sve nam je teže. Ne želim ni da se prisećam i zamišljam kako je moglo da se završi - kaže majka malog Stefana.

Miloš Stojanović (22), koga je Kurtaj takođe ranio 6. januara 2023. godine, hrabro poručuje za Kurir da ga, uprkos prošlogodišnjoj tragediji, ništa neće sprečiti da i ovog Badnjeg dana ispoštuje tradiciju.

- Nosiću ponovo badnjak, poručio je ovaj mladić koga je Azem Kurtaj ranio u ruku.

Stefan Tomić, Stefan Stojanović, Miloš Stojanović
foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije, Kurir, Kosovoonline

- Obojica smo dobro, oporavili smo se i idemo dalje - kazao nam je hrabro. Strašno

Bojan Radić, predsednik sela Gotovuša na KiM, kazao je za Kuri da je taj Badnji dan bio strašan za sve.

- Niko od nas nije očekivao da će tako nešto da se desi. Mi smo i tad, kao i svake godine pre, išli tradicionalno za badnjak i zaista, to je bio veliki šok, ne samo za nas meštane Gotovuše i za familiju ranjene dece, već i za sve građane Srbije. Ne postoji Srbin koga to nije dotaklo, pogodilo.

Na pitanje šta se od tad promenilo, da li su ljudi više uplašeni da izlaze, da se slobodno kreću, on je rekao:

- Ovde je uvek napeto, da vam pravo kažem. Vi kad živite na Kosovu vama, život visi o koncu. Nikad ne znate, kad izađete iz kuće, da li će neko pucati na vas ili će vam baciti bombu.

Podsetimo, na dvojicu srpskih mladića 6. januara prošle godine u poslepodnevnim satima pucao je bez ikakvog povoda Albanac Azem Kurtaj, inače proipadnik KBS, iz vozila u pokretu kada su oni zastali da se fotografišu s badnjakom u Gotovuši kod Štrpca. Rođaci Stefan Stojanović (12) i Miloš Stojanović (22) tada su zadobili prostrelne rane, jedan je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su bili životno ugroženi. Oni su odmah transpontovani u Kliničko bolnički centar u Gračanici gde su dobili najbolju moguću negu.

Sramna odluka suda u Uroševcu Napadač Kurtaj se brani sa slobode

Azem Kurtaj, pripadnik takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga koji je ranio Stefana i Miloša, odlukom suda u Uroševcu pušten je da se brani sa slobode. Kurtaj je, inače, najpre pobegao sa lica mesta, a uhapšen je kasnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track