Kancelarija za KiM: Za Kurtija i njegove siledžije zdravstveni radnici legitimna meta za šikaniranje
Foto: Kancelarija za KiM

POSLE UPADA U AMBULANTU U PRIŠTINI

Kancelarija za KiM: Za Kurtija i njegove siledžije zdravstveni radnici legitimna meta za šikaniranje

SRBI NA KIM -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da upad kosovske policije u prostorije ambulante koju koriste Srbi uPrištini i odvođenje zdravstvenih radnika u policijsku stanicu, u kojoj su držani više sati i pušteni tek sinoć oko ponoći, „ogoljuje brutalnu i zločinačku prirodu režima Aljbina Kurtija“ i još jednom otkriva njegove stvarne namere.

„Zdravstveni radnici, koji su međunarodnim konvencijama i pravilima civilizovanog ophođenja zaštićeni od zlostavljanja, čak i u vreme rata, za Kurtija i njegove siledžije jesu samo personifikacija Srbije i legitimna meta za šikaniranje, a time se Srbima na Kosovu i Metohiji pokazuje da zaštićeni nisu čak ni oni kojima se u čitavom civilizovanom svetu garantuje bezbednost i dignitet“, navode iz Kancelarije za KiM.

Podsećaju da ambulanta, koja radi kao odeljenje Doma zdravlja Priština od 2005. godine, pruža zdravstvene usluge malom broju preostalih Srba, žitelja Prištine, kojima je i na ovaj način poručeno da nisu poželjni i da nemaju pravo čak ni na zdravstvenu negu.

„Iako ova ambulanta radi gotovo 20 godina, sada na nju i zdravstvene radnike Priština ide dugim cevima u vidu novog zastrašivanja i progona Srba“, ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM navode da malobrojni Srbi u Prištini, u kojoj je nekada živelo nekoliko desetina hiljada Srba, očigledno jesu trn u Kurtijevom oku, jer oni ga, kako ističu, svakodnevno podsećaju da „srpski narod ne namerava da odustane od svoje južne pokrajine i onoga što mu po pravu i pravdi pripada“.

„Ovaj nasilnički čin bez presedana čak i u atmosferi Kurtijeve strahovlade pokazuje da Priština neće prezati ni od čega kako bi Srbima onemogućila i svaku pomisao na iole normalan život i zahteva hitnu i oštru reakciju međunarodne zajednice“, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kurir.rs/Kosovo online

Bonus video:

03:23

KURTI PROVOCIRA, SRBI GLADUJU, SVE JE TEŽE NA SEVERU Novinar iz Kosovske Mitrovice: Odugovlačiće ba sve načine, MLEKA VIŠE NEMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track