DANAS JE NAŠ DIVAN PRAZNIK: Srbi na KiM slave Dan državnosti Republike Srbije!
Foto: Foto: Kosovo Online

SRETENJE

DANAS JE NAŠ DIVAN PRAZNIK: Srbi na KiM slave Dan državnosti Republike Srbije!

SRBI NA KIM -

Građani centralnog Kosova i Metohije za Kosovo onlajn su povodom Dana državnosti ocenili da su Srbi u obavezi da pamte prošla vremena i junake koji su se izborili za slobodu.

Za institucije koje funkcioniše po sistemu Republike Srbije na KiM je danas neradan dan, dok kosovske institucije redovno funkcionišu.

Nebojša Simić iz Gračanice tvrdi da Srbi treba da cene, poštuju i slave junake koji su se borili za slobodu Srbije.

- Danas slavimo Dan državnosti Srbije. Istorija nas je naučila da cenimo, poštujemo i slavimo naše pretke za junake koji su oslobodili Srbiju od Turaka i dugog ropstva. Danas je Dan Republike Srbije i srpske institucije ne rade, vidite li kako je Gračanica pusta bez institucija republike Srbije - upitao je Simić.

Slavica Petrović iz Gračanice ističe da Srbi moraju da se sećaju prošlih vremena.

- Danas slavimo Dan državnosti Srbije, naše zemlje. Istorija nas je naučila da moramo da se sećamo svih prošlih vremena, da pamtimo sva dobra dela, ali kada bismo mogli da zaboravimo ono što nam se ovde događa, to bi bilo najbolje, ali to je teško zaboraviti - rekla je Petrović.

Danas se slavi i Sretenje Gospodnje, kao uspomena na dan kada je Bogorodica prvi put uvela u hram novorođenog Hrista da ga posveti Bogu.

- Danas je 15. februar, slavimo Sretenje. Susreću se zima sa letom. Bili smo do manastira, bila je liturgija. Danas je i dan državnosti Republike Srbije, naš divan praznik - rekla je Milena Radomirović.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track