NASTAVLJENO SUĐENJE SRBINU MILORADU ZA NAVODNI RATNI ZLOČIN: Za danas planirana tri svedočenja
Foto: Kosovo online printscreen

sud u prištini

NASTAVLJENO SUĐENJE SRBINU MILORADU ZA NAVODNI RATNI ZLOČIN: Za danas planirana tri svedočenja

SRBI NA KIM -

Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas je nastavljeno suđenje Miloradu Đokoviću iz Vitomirice, kod Peći, koga kosovsko tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin počinjen 1998. i 1999. godine na Kosovu.

Na današnjem ročištu trebalo bi da budu saslušana tri svedoka koje je predložilo tužilaštvo, rekao je uoči suđenja jedan od advokata Milorada Đokovića, Dejan A. Vasić.

Đoković je optužen da je navodno od 1998. do 1999. godine u selu Ozdrim kod Peći i okolnim selima, kao pripadnik srpskih policijskih i vojnih snaga izvršio ratni zločin.

Uhapšen je juna meseca 2022. godine.

Godinu dana nakon hapšenja, Đoković se na suđenju izjasnio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Đoković je do hapšenja bio jedini Srbin koji je živeo u Vitomirici, gde mu je kuća u martovskom pogromu 2004. godine spaljena.

Nekoliko godina pre hapšenja Đoković je započeo proces sa lokalnim vlastima u Peći oko placa koji je svojevremeno dobio od opštine i na kome je sagradio kuću. Iako je doneta pravosnažna sudska odluka, kuća nikada nikada nije ponovo upisana na Đokovićevo ime.

U međuvremenu, Đoković je u zatvoru primio vest da mu je kuća srušena.

Kurir.rs/Kosovo online

Bonus video:

03:39

SRBI ĆE NA KOSOVU I METOHIJI OPSTATI IZ OVOG RAZLOGA!! Advokat izneo podatke o stanovništvu južne pokrajine koji ULIVAJU NADU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track