PRIVEDENA ČETIRI PRIPADNIKA TZV. KOSOVSKE POLICIJE, JEDAN ZADRŽAN: Oglasio se MUP Srbije - Razlog su bezbednosne provere
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

PRIVEDENA ČETIRI PRIPADNIKA TZV. KOSOVSKE POLICIJE, JEDAN ZADRŽAN: Oglasio se MUP Srbije - Razlog su bezbednosne provere

SRBI NA KIM -

Četvorica pripadnika takozvane kosovske policije privedena su u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan.

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova tzv. Kosova saopštilo da je MUP Srbije priveo deset pripadnika tzv. Kosovske policije, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije kažu da su juče privedena četvorica policajaca tzv. Kosovske policije, od kojih je jedan zadržan.

- Četvorica pripadnika Kosovske policije su privedena, jedan je zadržan - zamenik direktora Кosovske policije - kažu u srpskom MUP-u.

Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera, dodaju u MUP-u.

MUP Srbije je ranije odbacio navode zvaničnika tzv. Kosova i institucija o zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama tzv. Kosova na granici između Srbije i Hrvatske, ističući da policija nikoga od građana nije zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak.

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

(Kurir.rs/Kosovo Online/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja