KURTIJEVA POLICIJA UPADA U SRPSKE ŠKOLE! Skandal u Leposaviću, bez naloga tražili da snimaju prostorije (VIDEO)
Foto: Kosovoonline

KURTIJEVA POLICIJA UPADA U SRPSKE ŠKOLE! Skandal u Leposaviću, bez naloga tražili da snimaju prostorije (VIDEO)

SRBI NA KIM -

Tzv. kosovska policija je u Leposaviću, tokom vikenda, kada nema nastave u Osnovnoj školi "Leposavić" i Srednjoj školi "Nikola Tesla", pregledala i fotografisala prostorije.

Direktor Srednje škole "Nikola Tesla" Slađan Radović kaže za Kosovo onlajn da su dvojica policajaca došla u subotu, nešto pre 17 sati, i od domara zatražili da otključa pojedine prostorije – kotlarnicu i pomoćne prostorije u kojima domari čuvaju alate, i to bez ikakvog naloga ili obrazloženja.

"Juče posle podne, tačnije u 16:30 pozvao me je čuvar i rekao da su došla dva policajca, bez naloga. Nisu imali nikakav pismeni nalog da uđu u našu školu i da slikaju kotlarnicu. Rekao sam da otvore vrata, kako ne bi čoveku pravili problem, ali su ciljano ušli bez najave. Slikali su kotlarnicu i otišli", priča Radović.

Policajci su zatim otišli u Osnovnu školu "Leposavić", sa istih zahtevom – od portira su tražili da im otvori kotlarnicu.

Međutim, kako nije imao ključ, policajci su ušli i slikali prostoriju u kojoj se nalazi alat za domara, za održavanje škole.

"Izašli su, ali ništa nisu rekli zbog čega su došli", rekao je Radović.

Zato pita u kakvom to demokratskom okruženju žive, kada policija bez naloga dolazi na mesta u kojima se obrazuju deca.

"Ovo na demokratiju ne liči, da ulaze u školu, da slikaju… Šta su tražili, ne znam. Da li oni misle da se mi bavimo nekim drugim poslovima osim vaspitanja i obrazovanja učenika? Da li dolaze ciljano, jer je završetak školske godine, kako bi napravili nekakav problem ili žele da se mi uplašio, jer je planiran i završni ispit, upis… Ciljano ulaze da nas uplaše", upozorava Radović.

Ipak, ističe da su škole radile i opstajale i u težim uslovima.

Niko nema pravo da nam brani da obrazujemo decu, poručio je direktor škole.

"Naša i druge škole na čitavom Kosovu i Metohiji, na severu, radile su i u težim uslovima. Obrazovali smo decu po planu i programu Ministarstva prosvete Srbije, tako da ćemo to sigurno i dalje raditi. Nama nema niko pravo da brani da vaspitavamo i obrazujemo našu decu po planu i programi Ministarstva prosvete Srbije", naveo je Radović.

On je pozvao sve roditelje i učenike da se ne plaše i da se upisuju u škole, kako bi "bile punije, nego do sada".

(Kurir.rs/Kosovo Online/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track