BRANI SE OD DIVLJANJA MALOLETNIKA: Novosađanin porušio klupe u parku
Foto: Fonet

Uzeo stvar u svoje ruke

BRANI SE OD DIVLJANJA MALOLETNIKA: Novosađanin porušio klupe u parku

Srbija -
Mi smo svi više puta zvali policiju, a oni bi nam uvek rekli da su upoznati sa problemom. Nekad dođu pa ih rasteraju, ali se oni već sutradan vrate i opet kreće sve po starom, navodi jedan od komšija

NOVI SAD - Iako u poslednje vreme sve češće možemo čuti kako su se građani organizovali kako bi sagradili ili popravili postojeća igrališta i parkove, jedan Novosađanin sa Detelinare nedavno je porušio klupe i betonski sto koji su se nalazili kod njegove zgrade.

Kako kaže jedan od stanara obližnje zgrade koji je želeo da ostane anoniman, to je učinjeno zato što je divljanje maloletnika koji su se tu okupljali postalo nesnosno.

"Iako nije za pohvalu to što je sam uzeo stvar u svoje ruke i porušio klupe, čini se da drugog rešenja nije bilo. Mi smo svi više puta zvali policiju, a oni bi nam uvek rekli da su upoznati sa problemom. Nekad dođu pa ih rasteraju, ali se oni već sutradan vrate i opet kreće sve po starom", priča naš sagovornik.

Otkako su klupe i sto porušeni, oni se tamo više ne okupljaju, a stanari se pribojavaju da će sada početi češće da se okupljaju po ulazima zgrada, pa da je ovim komšija učinio medveđu uslugu i sebi i susedima. Ove klupe stanari su zajednički sagradili pre petnaestak godina, ali ih već godinama sve manje koriste jer su one praktično postale teritorija osnovaca koji idu u obližnju školu Svetozar Toza Marković.

"Često smo imali problema sa njima, jer se redovno okupljaju u ulazima, deru se, puše, a neretko i vrše nuždu u haustorima. Mi stanari smo ubeđeni da bi samo jedna patrola milicije mogla da reši ovaj problem, ali kada već to nije moguće, možda je ovo što je uradio komšija ipak bilo jedino rešenje", zaključuje ovaj Detelinarac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track