POSLE 20 GODINA: Ponovo radi poslastičarnica u Crnoj Travi

Atrakcija za decu

POSLE 20 GODINA: Ponovo radi poslastičarnica u Crnoj Travi

Srbija -
Svetislav i Biljana kažu da im je zadovoljstvo kada vide decu koja jedu kolače

CRNA TRAVA - Posle skoro dvadeset godina u Crnoj Travi je ponovo otvorena poslastičarnica. Bračni par Svetislav Đikić i Biljana Babić planiraju da prošire proizvodnju, ali velikih problema imaju sa inspektorima.

Prvu posetu poslastičarnici u Crnoj Travi Milica i Lazar dugo će pamtiti. To je, kažu, pravo i posebno zadovoljstvo da u svojoj varošici osete slast baklave, tulumbe, krem pite.

"Ovo je za nas pravo zadovoljstvo. Ovde kupujemo kolače, doručkujemo kada smo u školi, dolazimo po podne da se družimo", kažu Milica Nikolić i Lazar Miltenović.

Za malobrojnu decu u Crnoj Travi poslastičarnica je prava atrakcija, jer mnogi od njih do skoro nisu ni ulazili u ovakav objekat. O kvalitetu ne treba da razmišljaju, jer je Biljana Babić vlasnica poslastičare pravi majstor i diplomirani tehnolog koja je nekada radila u našim najpoznatijim fabrikama slatkiša.

"Planiramo ozbiljno da se bavimo ovim poslom. Sve preduslove smo stvorili i mogli bismo uskoro da zposlimo nekoliko radnika", kaže Biljana.

Od kada se vratio u svoj rodni kraj zajedno sa suprugom Biljanom, Svetislav Đikić svojom preduzimljivošću, pokušava da pokrene Crnu Travu. Ima podršku lokalne samouprave, ali mu svakog dana zbog, kako kaže, nerazumljivih prijava dolaze inspektori koji kontrolišu rad poslastičarnica.

"U Crnu Travu smo došli iz Vojvodine. Hoćemo nešto pozitivno da uradimo za ovaj kraj, ali inspektori nam stalno onemogućavaju da radimo normalno. Bićemo uporni, ali ne znam dokle ćemo moći da izdržimo", Svetislav.

Svetislav i Biljana kažu da neće odustati, jer je zadovoljstvo nemerljivo kada vide decu koja jedu kolače i dodaju da je ovaj njihov poslovni potez možda dobar korak da mališana u ovom kraju bude mnogo više.

http://www.youtube.com/watch?v=dpXjxBLRYEI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track