PROTEST PROTIV PRESUDE: Građani Ljiga ne daju da se Nataši Matijević oduzme ćerka
Foto: Tanjug

Blokirali i Ibarsku magistralu

PROTEST PROTIV PRESUDE: Građani Ljiga ne daju da se Nataši Matijević oduzme ćerka

Srbija -
Mirnim protestom građani traže od države da ne dizvoli predaju ćerke Matijevićeve, koja je napustila supruga zbog nasilja i bila smeštena u zagrebačkoj sigurnoj kući

LJIG - Više stotina stanovnika Ljiga danas je povremeno blokiralo Ibarsku magistralu u tom mestu, u znak podrške sugrađanki Nataši Matijević, nakon odluke lokalnog suda da ona vrati ćerku suprugu Robertu Matijeviću, državljaninu Hrvatske, s kojim vodi brakorazvordnu parnicu.

Građani su u 11 sati započeli protestnu šetnju ispred nadlažnog suda u Ljigu, nakon čega su stigli da raskrsnice na Ibarskoj magistrali u Karađorđevoj ulici i blokirali put.

Mirnim protestom građani traže od države da ne dizvoli predaju ćerke Matijevićeve, koja je napustila supruga zbog nasilja i bila smeštena u zagrebačkoj sigurnoj kući.

Učesnici protesta ističu da ne protestuju samo protiv lokalnog suda u Ljigu, već i celog pravosudnog sistema Srbije koji se, kako navode, "poneo maćehinski" i nije stao u odbranu prava za normalan život Nataše i Matijević i njene ćerke Ree.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track