SLETELI PRELETAČI: Bivše demokrate ipak u Palminom jatu
Foto: Saša Urošev

Raspušten kikindski odbor JS

SLETELI PRELETAČI: Bivše demokrate ipak u Palminom jatu

Srbija -
Za poverenika stranke imenovan je Branislav Bajić, nedakašnji predsednik DS u ovom gradu

KIKINDA: Rešeno!

Marinko Tomić zvani Crni Mare, razrešen je odlukom Izvršnog odbora Jedinstvene Srbije sa mesta predsednika odbora u Kikindi. Za poverenika stranke imenovan je Branislav Bajić, nekadašnji predsednik DS u ovom gradu.

Time je stavljena tačka na trvenja koje su u poslednje vreme potresala Palmine stare i nove pristalice u Kikindi. Stranačka centrala zamerila je Tomiću što se opirao da primi dvoje bivših odbornika DS koji su u novu stranku stigli posredstvom Pokrajinskog odbora JS.

Tomiću se stavlja na dušu da nije poštovao odluke i preporuke Pokrajinskog odbora, kao i da je izbegao da bude u koaliciji sa SPS i PUPS. Poverenik OO JS, Branislav Bajić, kaže za Kurir da ih naredne nedelje očekuje formiranje stranačkih organa:

- Treba i da rešimo poziciju Jedinstvene Srbije u lokalnom parlamentu. Između SNS i JS ranije je potpisan koalicioni sporazum. Ostaje da sa funkcinerima SNS koji predvode vladajuću koaliciju , razgovaram o tome da li ovaj sporazum ostaje na snazi ili ne- saoštava Bajić.

Mišljenje o svom nasledniku ali i odbornicima Gordani Bulatović i Bojanu Čolaku koji su iz DS preleteli u JS , Marinko Tomić nije promenio:

-Takvi ljudi će sve uraditi iz interesa. Neće nas niko razrešiti,nego ćemo se mi njih rešiti. Činjenica je da će 800 članova kikindskog odbora slediti mene, a ne ovu interesnu grupu. Imamo ponude nekoliko stranaka,ali još ništa nismo rešili. Mi smo u JS ušli zbog Dragana Markovića Palme-kategoričan je Tomić.

Pre više od mesec dana, u Kikindi je vlast prekomponovana zahvaljujući upravo Tomiću koji je, u ulozi presudnog tasa na vagi, kao dvadeseti odbornik, podržao SNS i njene koalicione parnere.

Neizvesno

Odbornički klub JS u SO Kikinda imaće dva odbornika. Da li će se Bulatovićevoj i Čolaku pridružiti I Tomić, pokazaće naredni dani. Poverenik Branislav Bajić kaže da sa Marinkom Tomićem nije još razgovarao i da ne zna kakve on ima planove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track