Radnici kragujevačkog Autosaobraćaja blokirali prugu

Otežan saobraćaj

Radnici kragujevačkog Autosaobraćaja blokirali prugu

Srbija -
Putnici se usmeravaju na alternativne pravce preko Erdeča i Malih pčelica
1 / 5

BEOGRAD - Radnici kragujevačkog preduzeća "Autosaobraćaj", nezadovoljni zbog neisplaćenih devet zarada, danas su blokirali put i prugu kod Grošničke stanice. U saobraćajnoj policiji je rečeno da se saobraćaj otežano odvija i da se putnici usmeravaju na alternativne pravce preko Erdeča i Malih pčelica. Radnici preduzeća "Autosaobraćaj" osim isplate zaostalih zarada, traže i isplatu za prevoz za poslednjih godinu dana i overu zdravstvenih knjižica. Radnici već danima ( od 17. oktobra) protestuju ispred Skupštine grada i drže u blokadi glavnu autobusku stanicu, zbog čega je prevoz putnika premešten u ulice u blizini glavne stanice. Zbog štrajka zaposlenih u "Autosaobraćaju" nisu u funkciji 104 linije koje to preduzeće ima u međugradskom saobraćaju.

Gradonačelnik: Radnici srljaju u samoubistvo

Gradonačlenik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je da je grad učinio sve što je mogao za radnike preduzeća "Autosaobraćaj" i da je na potezu Vlada Srbije koja treba da sprovede obećanni socijalni program.

Zaposleni u tom preduzeću danima drže u blokadi gradsku autobusku stanicu i protestuju ispred Gradske skupštine, a jutros su blokirali i put Kragujevac-Kraljevo kod stanice Grošnica.Stevanović je rekao da grad zbog blokade puta teško funkcioniše i ocenio da zaposleni "srljaju u samoubistvo".

"Njima grad ništa ne duguje, već oni duguju gradu. Nisu uplatili 140 miliona za naftu za autobuse, i imaju nekoliko miliona na ime kazne zbog neispunjavanja ugovora s gradom o prevozu", ukazao je on. Grad je raskinuo ugovr s "Autosaboraćajem" o prigradskom prevozu, a predstoji i ukidanje međugradskog.Zbog štrajka zaposlenih u "Autosaobraćaju" ne rade 104 linije koje to preduzeće ima u međugradskom saobraćaju.

Grdonačlenik je dodao da je preduzeće "Lasta" ponudilo ugovor o saradnji kojim bi preuzelo 200 zaposlenih iz "Autosaobraćaja", ali da niko još nije odgovorio na tu ponudu.

"To im je slamka spasa, sve drugo ih vodi u stečaj", rekao je Stevanović.

Radnici "Autosaobraćaja" protestuju zbog devet neisplacenih plata, zaostalih 12 mesečnih naknada za prevoz i zbog neoveravanja zdravstvenih knjižica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track