NE ODUSTAJU: Radnici FAP drugu noć proveli na barskoj pruzi
Foto: RTS

Čekaju odgovor vlasti

NE ODUSTAJU: Radnici FAP drugu noć proveli na barskoj pruzi

Srbija -
Odlučili smo da ostanemo na pruzi sve dok ne dobijemo minimum traženih uslova koji se odnose na isplatu makar jedne od četiri i po zarade, i overu zdravstvenih knjižica za sve radnike, kažu štrajkači

PRIBOJ - Radnici Fabrike automobila Priboj (FAP) proveli su i drugu noć na pruzi Beograd-Bar i ne nameravaju da odustanu od njene blokade dok ne dobiju potvrdu da će im biti ispunjeni zahtevi.

Pošto na njihove zahteve još nema nikakvog odgovora, oni i dalje u blokadi drže međunarodnu prugu Beograd-Bar i regionalni put koji ka graničnom prelazu Uvac, prema BIH.

"Odlučili smo sinoć da ostanemo na pruzi sve dok ne dobijemo minimum traženih uslova koji se odnose na isplatu makar jedne od četiri i po zarade, i overu zdravstvenih knjižica za sve radnike", rekao je predsednik štrajkačkog odbora Milorad Dragaš.

Ukazao je da zaposleni u FAP-u nisu mogli da prihvate inicijativu prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da "zamrznu" štrajk i oslobode prugu i put. "Suočeni smo sa sudbonosnim pitanjima vezanim za budućnost kako FAP-a tako i celog Priboja", objasnio je Dragaš. "Spremni smo na svaki dijalog, posebno s gospodinom Vučićem, ali blokadu saobraćajnica nećemo prekidati do konkretnih rezultata i dogovora", upozorio je Dragaš.

Radnici FAP štrajkuju od ponedeljka, 28. oktobra, kada su blokirali prugu i regionalni put na ulazu u Priboj. Na uspostavljanje redovnog železničkog saobraćaja na barskoj pruzi čeka više teretnih vozova među kojima i dva teretna voza za potrebe kragujevačkog "Fijata", sa 442 nova automobila u 34 vagona.Putnički saobraćaj barskom prugom odvija se samo do Prijepolja sa crnogorske strane, odnosno do Užica za polaske iz Beograda.

Propao pokušaj opštine da deblokira saobraćajnice

Sastanak predsednika opštine Priboj Lazara Rvovića i štrajkačkog odbora FAP nije danas doveo do deblokade barske pruge i regionalnog puta ka graničnom prelazu Uvac, prema BIH.

"Predsednik Opštine nam je ukazao na posledice blokade saobraćajnica i sa saradnicima apelovao da zamrznemo štrajk do sutra, kako bi se stvorili uslovi za razgovor sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. Međutim, štrajkački odbor i radnici koji su već treći dan u štrajku, nisu prihvatili nikakva privremena rešenja", rekao je rekao je agenciji Beta predsednik štrajkačkog odbora FAP-a Milorad Dragaš. On je ukazao da je stav zaposlenih u FAP-u nepromenjen - čekaće sagovornike na pruzi.

http://www.youtube.com/watch?v=nq0uXoyISmE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track