SAMO U 2013: Miljurko Đurković iz Blaca istrčao 11 maratona!
Foto: Milen Đorđević

NEMA STAZE KOJU NE MOŽE ISTRČATI

SAMO U 2013: Miljurko Đurković iz Blaca istrčao 11 maratona!

Srbija -
Miljurko je samo u toku ove godine bio učesnik na 11 maratona, nekoliko ultramaratona i polumaratona, a zapažen rezultat ostvario je i na 22. Zagreb maratonu, gde je u generalnom plasmanu zauzeo 173 mesto

BLACE- Samo u toku ove godine maratonac iz Blaca Miljurko Đurković (53) istrčao je ukupno 646 kilometara na zvaničnim takmičenjima.

Bogatu i priznanjima krunisanu sportsku karijeru, Miljurko je dopunio sa još nekoliko značajnih maratona na kojima je učestvovao i koje je uspeo da istrči a među poslednjima su bili maratoni u Hrvatskoj i Sloveniji.

Miljurko je samo u toku ove godine bio učesnik na 11 maratona, nekoliko ultramaratona i polumaratona, a zapažen rezultat ostvario je i na 22. Zagreb maratonu, gde je u generalnom plasmanu zauzeo 173 mesto. Sudeći po dosadašnjim rezultatima za Miljurka nema maratona koji ne može da istrči.

- Pobednik 22. Zagreb maratona u muškoj konkurenciji je maratonac iz Kenije a u ženskoj naša olimpijka Ana Subotić sa rezultatom 2:39:24. Kroz cilj je proslo 235 maratonaca a ja sam maraton završio kao 173. sa rezultatom 4:12:05. Ovom prilikom se zahvaljujem prijateljima iz AK Sljeme na gostoprimstvu i smeštaju, prenosi svoje impresije iz Zagreba Miljurko i dodaje:

- Takođe sam učestvovao i na 18. Ljubljanskom maratonu održanom 27.10. gde sam u konkurenciji 1119 maratonaca koji su završili trku zauzeo 723 poziciju sa rezultatom od 3:58:37, koji je za 12 minuta istrčan brže nego u Zagrebu pre dve nedelje. Zadovoljan sam rezultatom i plasmanom.

Sledeći maraton na kom ću nastupiti je maraton Plavi Krug u Beogradu na Adi Ciganliji. Takođe, planiram i da nastupim na 3. Adria Advent Maratonu u Crikvenici, pojašnjava ovaj uspešan blački maratonac dodajući da mu je Ljubljanski maraton bio 11. po redu ove godine.

Inače, Miljurko Đurković je radnik opštinske uprave u Blacu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track