Meštani naselja Male Pčelice blokirali ulicu tražeći zabranu prolaska kamiona

Kragujevčani zabrinuti za bezbednost dece

Meštani naselja Male Pčelice blokirali ulicu tražeći zabranu prolaska kamiona

Srbija -
Put je dosta uzak i već smi imali nekoliko slučajeva kada su deca mogla da nastradaju, navodi predsednik Saveta Mesne zajednice Male Pčelice Dejan Dimitrijević

KRAGUJEVAC - Meštani kragujevačkog naselja Male Pčelice blokirali su danas oko podneva Bihaćku ulicu u svom naselju tražeći izmeštanje teretnog saobraćaja, jer je zbog velikog broja šlepera i kamiona ugrožena bezbednost građana, a pre svega dece.

Na polovini Bihaćke ulice je postavljeno kombi vozilo i blokada važi za šlepere i kamione, a saobraćaj pitničkih vozila se nesmetano odvija.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Male Pčelice Dejan Dimitrijević je rekao da je blokada pokušaj da se zaštite meštani, a pre svega deca čija je bezbednost ugrožena.

"Put je dosta uzak i već smi imali nekoliko slučajeva kada su deca mogla da nastradaju", rekao je Dimitrijević. Meštani Malih Pčelica vozačima dele pisano obaveštenje o blokadi uz izvinjenje "zbog maltretiranja". "Mi smo prinuđeni na ovako nepopularne mere jer ovim štitimo naša prava 10.000 naših meštana", navodi se u obaveštenju građana tog naselja.

Kragujevačka policija zbog blokade Bihaćke ulice na ulazu u grad iz pravca Batočine preusmerava šlepere i kamione na gornjomilanovački put. Š

leperi i kamioni su počeli da prolaze kroz Bihaćku ulicu u naselju Male Pčelice u Kragujevcu kada su radnici preduzeća "Autosaobraćaj" blokirali magistralni put Kragujevac - Kraljevo tražeći isplatu zaostalih zarada. Blokada tog magistralnog puta počela je 22. oktobra i još traje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track