PARALIZOVAN: Student Dušan Travica povređen u SAD u teškom stanju

Operisan 5 puta

PARALIZOVAN: Student Dušan Travica povređen u SAD u teškom stanju

Srbija -
Ne znam... Možda mu je malo bolje. Počeo je da pokreće desnu ruku, leva mu je fiksirana jer je operisana, priča Milena Travica, Dušanova majka koja u Kuli svakodnevno čeka vesti o zdravstvenom stanju sina iz bolnice u Mineapolisu

KULA - Dušan Travica (24), student iz Kule, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u SAD 5. oktobra 2013, i dalje je na intenzivnoj nezi, njegovo stanje je teško, diše i hrane ga pomoću aparata, a zbog povrede kičme paralizovan je od vrata nadole.

"Teško je... Ne znam... Možda mu je malo bolje. Počeo je da pokreće desnu ruku, leva mu je fiksirana jer je operisana", priča Milena Travica, Dušanova majka koja u Kuli svakodnevno čeka vesti o zdravstvenom stanju sina iz bolnice u Mineapolisu.U SAD se nalazi Dušanov otac, Anđelko, a sa njim su svakodnevno i prijatelji Ivan Kočonda i Dragana Milićević."Dušan je imao petu operaciju nedavno, i ona bi trebalo da mu pomogne da u budućnosti lakše sedi. Teško nam je, ne možemo da se naviknemo na ovu situaciju, baš teško podnosimo", kaže Dragana Milićević koja Dušana svakodnevno obilazi u bolnici, vežba sa njim, pokušava da mu bude od pomoći na svaki način. O povratku u Srbiju u dogledno vreme nema ni govora.Travica je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u SAD kada je automobil kojim je upravljao sleteo sa puta. U nesreći je poginuo njegov prijatelj Vladan Jovanović, a povrede je zadobio Goran Šišarica, koji se u međuvremenu oporavio i vratio u Srbiju.Bolnički troškovi lečenja Dušana Travice astronomski su. Bolnica je, na molbu porodice i prijatelja, 18. oktobra dostavila informaciju o troškovima do tog datuma i oni su, prema rečima Dragane Milićević, iznosili 469.000 dolara.

"Ne mogu ni da pretpostavim koliki su danas. Verujem da će to izaći na milion, i više", kaže Dragana Milićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track