Novosađani, rok za reprogram duga za struju ističe u subotu

Elektrodistribucija podseća

Novosađani, rok za reprogram duga za struju ističe u subotu

Srbija -
Stari dug podrazumeva dugovanja za električnu energiju dospela na dan 31. maj, a koja su neizmirena do 31. jula

NOVI SAD - Rok za potpisivanje Sporazuma o reprogramu duga za struju ističe u subotu 30. novembra, saopštila je danas Elektrodistribucija Novi Sad i pozvala kupce koji imaju stara dugovanja i ispunjavaju uslove za potpisivanje Sporazuma da to učine i postanu redovne platiše.

Odluku o reprogramu starog duga za utrošenu električnu energiju na inicijativu Ministarstva energetike usvojio je Upravni odbor Elektroprivrede Srbije i ona se primenjuje od 15. avgusta 2013. godine. Stari dug podrazumeva dugovanja za električnu energiju dospela na dan 31. maj, a koja su neizmirena do 31. jula.

Kako se navodi u saopštenju, dužniku koji odluči da plati ođednom 60 odsto duga biće oprošteno preostalih 40 odsto dugovanja. Podseća se da stara dugovanja mogu da se izmire na 12 do 120 rata, zavisno od visine duga, a u slučaju reprograma do 60 rata korisnik dobija otpust dela duga.

Sporazum mogu zaključiti svi dužnici, pa i oni koji su tuženi i oni kod kojih je pokrenuta prinudna naplata, ali uz uslov da privrednom društvu za distribuciju nadoknade sve troškove sudskog postupka. Svi dužnici koji su ranije potpisali sporazume o reprogramu mogu ga se prilagode novim povoljnijim uslovima izmirenja duga, dodaje se u saopštenju Elektrodistribucije Novi Sad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track