RAZGOVARALI S VUČIĆEM: Radnici Autosaobraćaja ukidaju blokadu

Kragujevac

RAZGOVARALI S VUČIĆEM: Radnici Autosaobraćaja ukidaju blokadu

Srbija -
Dogovorena je isplata dve minimalne zarade do kraja nedelje, kao i da vlada postavi novi menadžment preduzeća

KRAGUJEVAC - Posle razgovora sa Aleksandrom Vučićem, radnici kragujevačkog "Autosaobraćaja" najavili da će prekinuti blokadu puta koja traje više od 40 dana.

Dogovorena je isplata dve minimalne zarade do kraja nedelje, kao i da Vlada postavi novi menadžment preduzeća, kažu predstavnici sindikata. Delegacija radnika kragujevačkog Autosaobraćaja dogovorila se danas u Beogradu s prvim potredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem da tokom popodneva ukinu blokadu magistralnog puta i pruge Kragujevac-Kraljevo.

Predsednica Slobodnog sindikata tog preduzeća Suzana Marković rekla je da je dogovorena isplata dve minimalne zarade do kraja nedelje, kao i da Vlada postavi novi menadžment preduzeća. Do kraja nedelje trebalo bi da bude pravno rešena i konverzija deonica preduzeća u državnu svojinu.

Kako je dodala, svih 288 radnika preduzeća ostaće da radi i za njih će biti pripremljen socijalni program. Radnici "Autosaobraćaja" potražuju 10 zarada, a posledni put su primili po 1.300 dinara, pre dva i po meseca.Štrajk i proteste su počeli 22. oktobra zahtevajući isplatu devet plata i naknade za prevoz, overu zdravstvenih knjižica, uplatu doprinosa, socijalni program, utvrđivanje odgovornosti za stanje u preduzeću i nalaženje stratešog partnera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track