POSLE 18 GODINA: Duple trojke u Nišu za samo tri dana!

Svaka čast

POSLE 18 GODINA: Duple trojke u Nišu za samo tri dana!

Srbija -
Za po tri nova člana postale su bogatije porodice Mitrović i Stanković

NIŠ - Punih 18 godina je prošlo od kako su se u Nišu u periodu od nekoliko meseci rodile duple trojke koje su bile začete prirodnim putem.

Za po tri nova člana postale su bogatije porodice Mitrović i Stanković.

Nina, Andrija i Mihajlo Mitrović, rođeni su 22. novembra, a Lana, Lara i Lazar Stanković, rođeni 25. novembra, tek se privikavaju na svoje domove.

Njihove majke Ana Mitrović (27) i Sanja Stanković (21) upoznale su se na pregledima u Domu zdravlja i redovno bodrile jedna drugu. Obema je termin porođaja bio predviđen za decembar, ali su porođajne bolove dobile nešto ranije.

"Obe smo se dobro držale. Ja sam se do samog kraja kretala kao da imam jedno dete, a ukupna težina svo troje s plodovom vodicom bila je oko 10 kg", govori ponosno Ana kojoj je ovo bila druga trudnoća.

Čuvanje tri mališana odjednom nije joj teško, hrani ih, kupa i presvlači na smenu, uz pomoć supruga Milovana, svekrve i sedmogodišnje ćerke Natalije.

"Za sada je sve savršeno. I deset ovako mirnih beba mogla bih da čuvam. Samo se nadam da će takvi ostati bar još neko vreme", kaže Ana Mitrović. Nada se da će njen "minimalac" i suprugova plata biti dovoljni da se mališanima i njihovoj starijoj sestri pruži sve što je neophodno.

Roditelji drugih trojki Sanja i Aleksandar Stanković kažu da je u početku sve delovalo nestvarno.

"Suprugu sam odveo na pregled baš na slavu, na Dan svetog Arhanglela Mihaila i bebe su se rodile nekoliko dana potom. Odlično se snalazimo. Pomažu roditelji i brat. Kad bih našao posao, mogli bismo potpuno da uživamo u sreći", kaže ponosni otac dve devojčice i jednog dečaka.

Poslednji put na niškoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo je zabeleženo da su se duple trojke, začete prirodnim putem, rodile 1995. godine. Tada su se u periodu od 4 meseca rodile po 3 dečaka.

Momci su ove godine proslavili punoletstvo.

Ali, neobična slučajnost je da je i tada, ali i sada obe trudnoće vodila ista doktorka, Hristina Naković, lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Domu zdravlja. Dr Naković se već priprema da uskoro poseti i Mitroviće i Stankoviće, bebama odnese benkice i slika se sa srećnim porodicama.

Kaže da Niš ima mnogo razloga za slavlje jer su začeće trojki na prirodan način, a posebno njihovo rađanje dva puta iste godine u istom gradu, retkost i u svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track