VOZAČI KAMIONA MOLE: Pomozite nam, 15 sati čekamo na Batrovcima

Kolona duga 25 kilometara

VOZAČI KAMIONA MOLE: Pomozite nam, 15 sati čekamo na Batrovcima

Srbija -
Vozači su umorni, bez hrane, a vozila će im ostati bez goriva jer su im neprestano uključeni motori zbog grejanja

BATROVCI - Veliki broj vozača kamiona već 15 sati čeka na graničnom prelazu Batrovci, kako bi ušli u Srbiju.Oni su se obratili redakciji portala Kurira i zatražili pomoć.

"Pomozite nam. Umorni smo, bez hrane, a vozila će nam ostati bez goriva jer su im neprestano uključeni motori zbog grejanja. Kolona je duga vise od 25 kilometara", navode vozači u poruci koju su dostavili Kuriru.Kako saznajemo oko 3.30 časova na graničnom prelazu Batrovci bilo je oko 200 vozila koji su bez problema prošli hrvatsku carinu.

Banović: Na Horgošu i Batrovcima do dva i po sataNačelnik granične policije Srbije Nenad Banović rekao je da se na dva najfrekvetnija granična prelaza Batrovci prema Hrvatskoj i Horgoš prema Mađarskoj na ulazu u Srbiju čeka dva do dva i po sata. Kao razlog za gužve na graničnim prelazima, Banović je naveo izdavanje ulaznog za građane albanskog porekla sa Kosova i Metohije koji sa kosovskim dokumentima ulaze u Srbiju i povećan broj stranih državljana koji tokom praznika iz zapadne Evrope idu ka Bugarskoj, Makedoniji i Turskoj. "Juče smo imali kod Ivanjića reke u Hrvatskoj saobraćajnu nesreću i obustavu saobraćaja, tako da je u Hrvatskoj na autoputu stvorena kolona od 28 kilometara i to se prenelo na granični prelaz Batrovce", rekao je Banović.

Načelnik srpske granične policije rekao je da su u saradnji sa hrvatskom stranom uspeli da smanje gužve na prelazu Batrovci - Bajakovo tako što su vozila upućivali i na druge prelaze, Šid i Ilok. "Na Horgošu i Batrovcima gužvi će biti, ali se trudimo da ih smanjimo na najmanju muguću meru. Trenutno su zastoji i čekanje u proseku dva do dva i po sata", rekao je Banović. Automotosavez Srbije saopštio je ranije danas da je saobraćaj je pojačan na važnijim putevima, na prilazima zimskim turističkim centrima, na naplatnim rampama i graničnim za naplatu putarine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track