REKORDNA CENA: 48 miliona dinara plaćen lokal u Čačku!
Foto: Zorana Jevtić

Prodavac se opario

REKORDNA CENA: 48 miliona dinara plaćen lokal u Čačku!

Srbija -
Ovaj lokal je nedavno sudskim sporom dodeljen radnicima preduzeća "Ineks Stjenik" koji nisu primili 30 plata, a javno nadmetanje vodio je sudija Osnovnog suda, Milenko Lazarević

ČAČAK - Prodavnica "Velur" u centru Čačka, koja je doskora bila vlasništvo trgovinske kuće "Ineks Stjenik", prodata je za 48 miliona dinara (420.000 evra) preduzeću "Aristokrat del", vlasništvo Čačanina Branka Delića koji drži lanac kockarnica.

Ovaj lokal je nedavno sudskim sporom dodeljen radnicima preduzeća "Ineks Stjenik" koji nisu primili 30 plata, a javno nadmetanje vodio je sudija Osnovnog suda, Milenko Lazarević. Početna cena bila je 15,84 miliona dinara, a kauciju od 2,64 miliona uplatilo je devet privrednika, konzorcijuma i preduzeća.

Licitacioni korak bio je prvo 700.000 a zatim milion dinara, ali u prvih 12 podizanja cene niko nije odustao, i tek kad je dostigla više od 27 miliona trku je napustio prvi učesnik. Zatim su su, jedan po jedan, odustajali i drugi.

"Auto Čačak" je licitaciju napustio na 46 miliona, a u završnici pekara "Kovačević" iz Trbušana i konzorcijum Simeunović - Obućina nisu bili spremni da plate više od 47 miliona. Tako je na licitaciji pobedio Delić,koji je ponudio 48 miliona ili trostruko više od početne cene.

U sudskim spisima, inače, stoji da je vrednost ovog lokala procenjena na 26,4 miliona dinara. On obuhvata podrum (31,74 kvadarta), prodavnicu od 62,61 metara i mali prodajni prostor na drugoj strani zgrade, koji ima 2,39 kvadrata. Medu lokalima te veličine, "Velur" je verovatno najskuplji u gradu.

Zaostale plate potražuje ukupno 82 radnika, od kojih je 65 još uvek zaposleno u "Stjeniku".

Javno nadmetanje za ovaj lokal bilo je održano i 22. novembra, ali je kasnije poništeno, jer pobednik nije uplatio propisnu kauciju. I tada je najvišu cenu - 53,6 miliona dinara - ponudilo preduzeće "Aristokrat del".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja