KIKINDA: Petardom na automobil književnika Srđana Tešina
Foto: Sasa Urosev

Drugi put u roku od 48 sati

KIKINDA: Petardom na automobil književnika Srđana Tešina

Srbija -
Policija sumnja da je neko gurnuo petardu u bravu i oštetio vozilo marke „daewoo“ Srđana Tešina, koji je u otvorenom pismu ispsovao zvaničnike lokalne samouprave. Protiv NN lica će biti podneta krivična prijava

KIKINDA: Teške reči i dela!

Kikindskom književniku Srđanu Tešinu neko je u petak uveče na parkingu ispred zgrade u kojoj živi sa porodicom, oštetio automobil marke „daewoo“ .

Tešin je potvrdio da je ovo drugi put u roku od 48 sati da mu je oštećeno vozilo, i da ne veruje da se radi o pukoj slučajnosti. Policija se o ovom incidentu nije zvanično oglasila. Kako je Kuriru potvrđeno u informativnoj službi kikindske policije, protiv NN lica će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinjeno krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari:

-Sumnja se da je neko gurnuo petardu u bravu i upalio je. Sem oštećene brave na vozačevoj strani vozila, uočeno je i oštećenje retrovizora. Materijalna šteta procenjena je na pet hiljada dinara, a sa ovim slučajem upoznato je nadležno Tužilaštvo- rečeno nam je u policiji.

Nedavno smenjenom direktoru Kulturnog centra Kikinda, poslednjeg dana prošle godine ponuđeno je da potpiše Aneks ugovora o radu koji predviđa da bude raspoređen na mesto referenta za tehničke poslove i poslove održavanja. U otvorenom pismu Tešin je čelnike lokalne samouprave i v.d. direktorku ove opštinske institucije kulture nazvao bandom fašističkom i oterao u p…u materinu!

Funkcioneri opštine Kikinda zamerili su Tešinu na govoru mržnje, kršenju zakona i zloupotrebama dok je bio na čelu Kulturnog centra, što je književnik demantovao. I dok Tešin ponuđeno novo radno mesto koje je odbio tumači kao želju da ga ponize, predstavnici lokalne samouprave i Kulturnog centra tvrde da je sve urađeno u skladu sa zakonom, njegovom stručnom spremom i sistematizacijom. Obe strane najavile su da će sukob koji se ovih dana našao u žiži javnosti epilog dobiti na sudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track