BOGOJAVLJENJE: Viteško nadmetanje za časni krst u Kruševcu
Foto: Fonet

Zapadna Morava

BOGOJAVLJENJE: Viteško nadmetanje za časni krst u Kruševcu

Srbija -
Manifestacija, uz blagoslov episkopa kruševačkog Davida, počeće liturgijama u Crkvama Svete Trojice u Beloj vodi, Lazarici i Stopanji, a nastaviće se svečanim ispraćanjem časnog krsta koji će nositi potpukovnik maratonac, Svetislav Pavlović

KRUŠEVAC - Manifestacija “Viteško nadmetanje za časni bojojavljenski krst”, koju 13. put organizuju grad Kruševac, opština Trstenik odnosno mesne zajednice Bela Voda, Bresno polje i Stopanja biće održana u nedelju, 19. januara na Zapadnoj Moravi.

Pomoćnica direktora Kulturnog centra Kruševac (KCK) Violeta Kaplarević rekla je da će manifestacija, uz blagoslov episkopa kruševačkog Davida, početi liturgijama u Crkvama Svete Trojice u Beloj vodi, Lazarici i Stopanji, a nastaviće se svečanim ispraćanjem časnog krsta koji će nositi potpukovnik maratonac, Svetislav Pavlović.Posle dočeka časnog krsta u Crkvama u Jasici i Kukljinu, uslediće Litija ispred Crkve u Beloj Vodi.

Plivanje za časni krst na Zapadnoj Moravi biće održano tačno u podne, a organizatori očekuju više od 130 učesnika.Praznik krštenja Isusa Hrista biće obeležen i u Crkvi presvete Bogorodice u Šavranu, a plivaće za časni krst će se obaviti u obližnjoj reci Rasini.“U 11 časova episkop kruševački David osveštaće vodu na reci Rasini, spustiti krst u reku, čime će označiti početak viteške igre” – rekao je novinarima Predrag Milenković iz mesne zajednice Šavrane.

U kulturno – umetničkom programu na Zapadnoj Moravi učestvovaće hor Sveti Knez Lazar, dramski umetnici Momir Bradić i Vesna Pavlović, solisti KUD-ova iz Bele Vode i Kruševca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja