ZABELELO: Kopaonik dočekao sneg
Foto: RTS

Republički hidrometeorološki zavod

ZABELELO: Kopaonik dočekao sneg

Srbija -
Za vikend se veća količina padavina očekuje u brdsko-planinskim predelima, a u subotu krajem dana i u toku noći između subote i nedelje snežni pokrivač formiraće se i u nižim predelima

BEOGRAD - U Srbiji je danas najtoplije u Loznici, Sremskoj Mitrovici, Negotinu, Zaječaru i Vranju, gde je u 13 časova izmereno devet stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde temperatura vazduha iznosi minus jedan stepen i pada slab sneg.

U Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Požegi, Ćupriji i Leskovcu izmereno je osam stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Beogradu, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Nišu i Dimitrovgradu izmereno je sedam stepeni.Na Paliću i u Somboru izmereno je šest, Velikom Gradištu pet, Sjenici tri, na Zlatiboru dva, a na Crnom Vrhu nula stepeni.

Slaba kiša pada u Kruševcu i Vranju, dok u Sjenici pada rosulja, odnosno sipeća kiša.

Visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosi dva centimetra.

U Srbiji će sutra ujutru biti magla ili niska oblačnost, koja će se u Vojvodini i ponegde po kotlinama zadržati veći deo dana, a u ostalim predelima očekuje se malo do umereno oblačno.

Kako je saopštio ranije danas RHMZ, vetar će sutra biti slab, promenljivog pravca, minimalna temperatura iznosiće od minus jedan do četiri, a najviša dnevna od šest do 12 stepeni. U toku noći očekuje se naoblačenje, ponegde sa kišom, a vetar će biti u skretanju na slab do umeren jugoistocni.

I u Beogradu će sutra ujutru biti magla ili niska oblačnost, a tokom dana očekuje se umereno oblačno.Vetar će biti slab, promenljivog pravca, minimalna temperatura iznosiće četiri stepena, a najviša dnevna devet stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 30. januara, u petak biti oblačno mestimično sa kišom, u košavskom području, uz umeren i jak jugoistočni vetar.Na višim planinama padaće sneg. U subotu biće oblačno sa kišom, na planinama sa snegom, a uz osetan pad temperature, kiša će preći u susnežicu i sneg i u nižim predelima i to najpre na severu i zapadu zemlje.

U nedelju biće oblačno, povremeno sa snegom. Za vikend se veća količina padavina očekuje u brdsko-planinskim predelima, a u subotu krajem dana i u toku noći između subote i nedelje snežni pokrivač formiraće se i u nižim predelima.

Do kraja perioda biće hladno sa pojačanim istočnim i jugoistočnim vetrom, ponegde uz provejavanje slabog snega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track