Najnovije vesti

UŽICE: Analize će pokazati da li je voda za piće

Od danas ispiranje mreže

UŽICE: Analize će pokazati da li je voda za piće

Srbija
Zvanična dozvola za upotrebu vode biće data kada tri uzastopne analize, koje će raditi užički Zavod za javno zdravlje, pokažu da je voda i hemijski i mikrobiološki ispravna - kaže gradonačelnik Užica Saša Milošević

UŽICE - Bolji dani na vidiku!
Novim cevovodom dugim 1,8 kilometara, koji su Vojska Srbije i užičko „Jedinstvo“ izgradili u rekordnom roku, voda iz Sušičkih vrela, kako je ranije najavljeno, danas će poteći u gradsku mrežu! Tokom jučerašnjeg dana trajalo je ispiranje novoizgrađenog cevovoda, a narednih dana voda iz Sušičkih vrela čistiće cevi gradske mreže duge oko 300 kilometara. Ipak, do njene upotrebe za piće proteći će još neko vreme, prema nezvaničnim procenama stručnjaka - desetak dana!

- Zvanična dozvola za upotrebu vode biće data kada tri uzastopne analize, koje će raditi užički Zavod za javno zdravlje, pokažu da je voda i hemijski i mikrobiološki ispravna - kaže gradonačelnik Užica Saša Milošević.

Da je voda iz Sušičkih vrela, čija je izdašnost oko 400 litara u sekundi, dobrog kvaliteta, prema rečima nadležnih, nema sumnje.

Užice je bez vode za piće od 26. decembra, kada je objavljeno da su u vodi iz gradske mreže koja stiže iz jezera Vrutci nađene - alge.

(Z. Š.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...