PROKUPLJE: Održana simulacija suđenja za gimnazijalce!
Foto: Milen Đorđević

Sud otvorio vrata, da vrati poverenje građana

PROKUPLJE: Održana simulacija suđenja za gimnazijalce!

Srbija -
Slađana Delibašić, vršilac funkcije predsednika prokupačkog Prekršajnog suda naglasila da će vrata prekršajnog suda u Prokuplju biti otvorena svake poslednje srede u mesecu, kako bi zainteresovani dobili informacije iz oblasti koja ih interesuje u vezi rada ovog suda

PROKUPLJE- U okviru kampanje “Dan otvorenih vrata suda” u prokupačkom Prekršajnom sudu organizovana je simulacija suđenja za učenike IV godine Gimnazije, na kome su i sami učenici izeli učešće.

Ovaj projekat podržao je USAID u okviru Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast (JRGA)

- Na ovaj način hteli smo da buduće akademce uputimo u profesiju pravnika, pre svega sudije, da im približimo ovaj posao i možda podstaknemo da postanu studenti Pravnog fakulteta – rekla je Slađana Delibašić, vršilac funkcije predsednika prokupačkog Prekršajnog suda.

Ona je naglasila da će vrata prekršajnog suda u Prokuplju biti otvorena svake poslednje srede u mesecu, kako bi zainteresovani dobili informacije iz oblasti koja ih interesuje u vezi rada ovog suda.

Drašković je istakla da je celokupna kampanje „Dan otvorenih vrata suda“ usmerena ka građanima, kako bi se upoznali sa radom suda i da dođu do tačnih i blagovremenih informacija o aktivnostima suda, a sve u cilju da se povrati poverenje u pravosuđe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja