Zatvorena jedna traka na putu Pančevo - Vršac
Foto: Vrsac, Smetovi, Printskrin

Jaki udri vetra

Zatvorena jedna traka na putu Pančevo - Vršac

Srbija -
Na međunarodnom putu Pančevo-Vršac udari vetra dostižu 100 kilometara na sat, pa je policija zatvorila jednu traku za saobraćaj, a druga je ostala prohodna

PANČEVO – Saobraćaj na putevima je zbog jakog vetra koji stvara nanose je otežan, a na pojedinim putevima u prekidu. Posebno kritična situacija je na međunarodnom putu Pančevo-Vršac gde udari vetra dostižu 100 kilometara na sat, tako da je policija zatvorila jednu traku za saobraćaj, a druga je ostala prohodna.

Nakon apela načelnika Južnobanatskog okruga Zorana Tasića, Javno preduzeće “Srbija putevi” poslalo je dodatnu mehanizaciju kako bi se efikasnije nastavila borba sa snežnim nanosima. Tasić je rekao da je na području Opštine Vršac nekoliko sela ostalo odsečeno od sveta zbog jakog vetra.

- Trenutna situacija, što se tiče Južnobanatskog upravnog okruga, nimalo nije obećavajuća. Što se tiče Grada Pančevo, put za Dolovo je zatvoren za saobraćaj. Trenutno na terenu rade dva kamiona, jedan grejder i dva utovarivača. Očekuje se da će u toku noći ovaj putni pravac biti prohodan. Ono što stvara veliki problem našim putarima jeste vetar koji je u velikom pojačanju i stvara tako velike nanose da i ovaj veliki dao mehanizacije koji se nalazi na ovom putnom pravcu jednostavno ne može da postigne, očisti i oslobodi put za nesmetano odvijanje saobraćaja. Što se tiče putnog pravca prema Omoljici i Banatskom Brestovcu trenutno se nalaze dva kamiona i jedan utovarivač, situacija je veoma kritična, jedna saobraćajna traka je prohodna, ali za sada angažovanjem putara držimo prohodnost ovog putnog pravca.

Ono što predstavlja trenutno najveći problem jeste međunarodni put Beograd - Pančevo – Vršac - Vatin, to je 1V10, trenuto je na snazi obustava teretnog saobraćaja. Na ovom putnom pravcu dat je nalog Policiji da se izvrši obustava teretnog saobraćaja na svim putnim pravcima kada je u pitanju Južnobanatski okrug, kako bismo mogli da držimo prohodnost saobraćaja onoliko koliko trenutno stanje na terenu dozvoljava. Jako puno snega ima na ovom putnom pravcu, jedna traka je prohodna, putari rade, ali zaista je teško držati prohodnost ovog putnog pravca, jer su udari vetra preko 100 km na čas. Što se tiče Kovina i Pančeva, takođe kritična situacija, malo za nijansu bolja u odnosu na put prema Vatinu. Kada su u pitanju druge opštine, Bela Crkva je u redu, Opovo takođe, s tim da jedan kamion drži prohodnost od Pančeva prema Opovu do Barande. Takođe je kritična situacija u Opštini Kovačica - putni pravac Kovačica – Idvor - Farkaždin i Kovačica – Padina. Trenutno na terenima rade na ovim putnim pravcima tri vozila, jedan grejder, jedan kamion i utovarivač, drži se prohodnost putnog pravca, ali ono što stvara veliki problem jeste vetar koji je u pojačanju i stvara probleme putarima na terenu.

Obavio sam nekoliko razgovora sa predstavnicima Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, konkretno sa Draganom Kostićem, načelnikom sektora Sever, koji je zadužen za Vojvodinu. Apelovali smo “da se pojačamo” sa mehanizacijom koja je na raspolaganju, tako da su nam Grad Beograd i JP “Putevi Srbije” uputio pomoć u dodatnoj mehanizaciji koja se trenutno nalazi na terenu. Situacija se prati, u redovnom smo kontaktu sa predstavnicima našeg regionalnog putarskog preduzeća “Vojvodinaput”. Pratimo situaciju, tako da ja verujem da većih problema neće biti, ali prognoze meteorologa su takve da će vetar i dalje biti u pojačanju i da ovo može trajati narednih 24 sata. To su informacije kojima mi raspolažemo sa terena, rekao je Zoran Tasić.

http://www.youtube.com/watch?v=shmVlTpFmu8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track