STIŽE POMOĆ: Senćanska šećerana poslala tešku mehanizaciju
Foto: Saša Urošev

Jutros od pet sati blokiran put između Sente i Bačke Topola

STIŽE POMOĆ: Senćanska šećerana poslala tešku mehanizaciju

Srbija -
Jak vetar stvorio nanose visine jednog metra, ali se očekuje da će ova deonica biti deblokirana u narednih sat vremena ili dva

SENTA - Jak vetar koji povremeno dostiže udare između 10 I 13 metara u sekundi, stvara velike nevolje putarima i svim učesnicima u saobraćaju, i na pojedinim deonicama na severu Bačke.

Dragan Berić, rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Severnobanatskog okruga, potvrdio je Kuriru da je najteža situacija na delu puta između Sente i Bačke Topole.

"Ovaj putni pravac je blokiran jutros od pet sati. Jak vetar je stvorio snežne nanose visine jednog metra. Nekoliko kilometara od sela Tornjoš stvorila se kolona od desetak vozila. Očekujemo da će ova deonica biti deblokirana u narednih sat ili dva, jer su iz senćanske šećerane poslata dva “ulta”", kaže Berić.

Sekretar MZ Tornjoš, Atila Nađ, potvrdio je za Kuriru da je nedaleko od ovog sela neprohodan put između Sente i Bačke Topole.

"Mi smo zagrejali jednu prostoriju u Mesnoj zajednici i pripremili tople napitke. Ukoliko bude potrebno, spremni smo da prihvatimo putnike", rekao je Nađ.

Na ostalim putevima šest opština Severnobanatskog okruga saobraćaj se odvija usporeno, ali bez prekida.

"Saobraćaj se otežano odvija između Čoke I Padeja. Preporučujemo vozačima da bez preke potrebe ne kreću na put. Ukoliko baš moraju, savetujemo da njihova vozila imaju komletnu zimsku opremu i dovoljno goriva u rezervoaru", kažu u policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja