SMEDEREVCI CVOKOĆU: Mlaki radijatori na minus 4?!
Foto: čitalac Kurira

Posmrzavaše se

SMEDEREVCI CVOKOĆU: Mlaki radijatori na minus 4?!

Srbija -
Građani se žale da temperatura u stanovima ne prelazi 13 podeljak. Usred grejne sezone pozajmili 350 tona mazuta i svaki dan im je kritičan

SMEDEREVO - U Smederevu je jutros, kako se žale građani, temperatura u stanovima 13 stepeni, na minus četiri stepena koliko je izmereno u gradu. Javno preduzeće za stambene usluge i toplifikaciju prošle noći je jednu cisternu mazuta podelilo na 11 od postojećih 13 kotlarnica, što je pomoglo da radijatori u stanovima budu topliji, ali ne dovoljno da ogreju građane, rekao je direktor toplifikacije Milorad Đorđević.

"Uspeli smo, uz pomoć gradske uprave, da usred grejne sezone, iz robnih rezervi pozajmimo 350 tona mazuta, što su drugi gradovi uradili letos. Danas je 109. grejni dan i svaki nam je kritičan, hoćemo li stati sad ili za sat ili dva", rekao je Đorđević.

On je kazao da građani koji ne plaćaju grejanje, a takvih je više nego što to preduzeće može da izdrži, rade na tome da grejanja uopšte ne bude. Na pritužbe građana da su čak i kad ima mazuta niske temperature u stanovima, Đorđević kaže da je zbog dugovanja korisnika preduzeće primorano da štedi.

"U dugovima smo do guše. Pokušavamo da se izvučemo reprogramima i kreditima, ali sve utrošeno ili kupljeno mora da se plati", rekao je Dorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track