PALA SNEŽNA BLOKADA: Kamiondžije posle četiri dana nastavile put

Otvoreno kod Žednika

PALA SNEŽNA BLOKADA: Kamiondžije posle četiri dana nastavile put

Srbija -
Mukama vozača kamiona koji su stajali u smetovima došao je kraj. Auto- put Subotica- Novi Sad kod mesta Žednik je očišćen i posle velikih iskušenja koja su prošli u blokadi oni su mogli da nastave prema svojim odredištima

NOVI SAD - Kolona od oko 300 kamiona, koja je četiri dana stajala na autoputu Subotica-Novi Sad, zbog velikih snežnih nanosa kod mesta Žednik, večeras je konačno propuštena da nastavi putovanje, rekao je vozač kamiona Predrag Stanković.

"Konačno su nas propustili da prođemo i nalazimo se pred Novim Sadom", rekao je Stanković večeras oko 19.30 sati.

On je objasnio da je kolona kamiona ostala na autoputu kod izlaza za Žednik, kod jedne benzinske pumpe još u petak pre podne, kada ih je policija isključila iz saobraćaja. Dodao je da su zimske službe tek danas počele da raščišćavaju put, dok je drugu traku autoputa "raščistio vetar".

Stanković je kazao da je Crveni krst doneo pomoć tek juče, na insistiranje i pozive vozača kamiona, i doneo određenu količinu hrane. Stamenković je dodao da je većina vozača ostala i bez novca, pa im je zbog toga bilo dodatno teško da se prehrane. Naveo je da ih je policija posetila u nekoliko navrata, ali samo da bi prekontrolisala kamione i kaznila one koji su prekršili zabranu saobraćaja do tog punkta.

"U kamionima ima dosta sirove hrane i nekima se roba već pokvarila. Mogu da pohvalim ljude sa pumpe, koji su nam pomagali sve vreme iako smo im praktično zatvorili posao. Ljudi su spavali u njihovom objektu i grejali se", kazao je Stanković.

Stanković je dodao da su šoferi molili Crveni krst da donese konzerve ribe i za kolege koji su iz Turske, jer ih u koloni ima mnogo, a ne mogu da jedu hranu koju su dobili, jer su to uglavnom svinjski mesni naresci, ali je ta molba je ostala bez reakcije.

"Ono što smo od konzervi imali u zalihama to smo podelili. Na vestima smo čuli da su političari bili u akciji spasavanja u našoj blizini, pa se pitamo zašto su nas bili zaboravili. Političari su došli da se slikaju, a nas su zaboravili", kazao je Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track