ČAČAK: Stanje zaraženih klostridijom stabilno
Foto: Kurir

Nema novih pacijenata

ČAČAK: Stanje zaraženih klostridijom stabilno

Srbija -
Prema rečima direktorke čačnskog Zavoda za javno zdravlje Ane Mišović, preduzete su sve mere u cilju sprečavanja širenja infekcije

ČAČAK - Stanje pacijenata zaraženih toksinom klostridije koji se nalaze u čačanskoj bolnici je stabilno i nema novih pacijenata, potvrdio je danas portparol te ustanove Miroslav Sretenović.

"Stanje pacijenarta koji su inficirani klostridijom je nepromenjeno, stabilni su i nema novih slučajeva zaraze toksinom ove bakterije", rekao je Sretenović.

Prema rečima direktorke čačnskog Zavoda za javno zdravlje Ane Mišović, preduzete su sve mere u cilju sprečavanja širenja infekcije. Ona je naglasila da pacijenti dobijaju predviđene terapije, a na odeljenju ortopedije se sprovode protivepidemijske i sanitarne radnje. Mišovićeva je, takođe, istakla da se svakodnevno vrši nadzor i da obustava prijema bolesnika i operativnih zahvata daje dobre rezultate.

"Broja pacijenata na ortopediji se smamnjuje, što je dovoljan pokazatelj da je stanje pod kontrolom", rekla je ona.

Mišovićeva je dodala da su zabranjene posete hospitalizovanim pacijentima i da će bolesnici kojima bude neophodna ortopedska operacija biti upućeni u kraljevački Zdravstveni centar "Studenica".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track