VRANJSKA BANJA: Prva koalicija SNS i NDS
Foto: Kurir

Smena

VRANJSKA BANJA: Prva koalicija SNS i NDS

Srbija -
Novu predsednicu opštine Slavicu Sotirović, iz NDS, danas su podržali odbornici SNS i URS

VRANJSKA BANJA - Na sednici Skupštine gradske opštine Vranjska Banja danas je smenjen dosadašnji predsednik opštine Predrag Milenković (SPS), a izabrana je nova predsednica Slavica Sotirović iz Nove demokratske stranke (NDS) Borisa Tadića koju su podržali odbornici SNS i URS.

Prema koalicionom sporazumu koji je potpisan 13. februara novu vladajuću koaliciju u Vranjskoj Banji čine odbornici Demokratske stranke (DS), čiji je ceo odbor u Vranjskoj Banji u medjuvremenu prešao u Novu demokratsku stranku (NDS), Srpske napredne stranke (SNS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS), dok u opoziciji ostaje jedino Socijalistička partija Srbije (SPS). Slavica Sotirović je izjavila da će kao predsednica opštine najpre sagledati celokupnu situaciju u Vranjskoj Banji da bi u narednom periodu sa timom ljudi iz koalicije donela odluku o tome šta će po pripritetu biti radjeno u narednom periodu da bi se omogućila ulaganja i privukli investitori.

SPS je tako prvi put od svog osnivanja u opoziciji na lokalu u jednom delu Grada Vranja, čija je Vranjska Banja gradska opština.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track