ČOKA: Meštanin osumnjičen za trovanje 5 komšijskih pasa
Foto: Saša Urošev

Podneta krivična prijava

ČOKA: Meštanin osumnjičen za trovanje 5 komšijskih pasa

Srbija -
Dragan S. (40) se tereti da je 12. februara, preko dvorišne ograde, na deo zemljišta koji se graniči sa komšijskim dvorištem, bacio otrov od kog su životinje uginule

ČOKA - Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Dragana S. (40) iz Sanada kod Čoke, zbog sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i mučenje životinja. On se sumnjiči da je 12. februara, preko dvorišne ograde, na deo zemljišta koji se graniči sa komšijskim dvorištem, bacio otrov od kojeg se otrovalo i uginulo pet komšijskih pasa - 4 mešanca i rasni mađarski kuvas.

"Nisam otrovao komšijske pse. Iste noći otrovani su i moji. Jedan pas je uginuo, a drugi se oporavlja. Veterinar je izvršio obdukciju i utvrdio da je otrovan. Imam troje dece, od kojih se najmlađe igra po dvorištu i na mestima gde sam primetio da je postavljen otrovni mamac. Ne bih valjda tako ogrožavao zdravlje svoje dece", kategoričan je Dragan S.Milorad Đ. (23), sin Radovana, vlasnika kuće koja se graniči sa gazdinstvom Dragana S. nema dilemu ko je odgovoran za trovanje njihovim pasa. Ne krije da su odnosi sa komšijom poremećeni.

"Ustali smo oko četiri sata da namirimo krave i pomuzemo mleko. U dvorištu smo zatekli samo dva psa. Kad se razdanilo, pronašao sam beživotna tela ostalih na različitim lokacijama u dvorištu Moj mlađi brat Radoman najteže je podneo što je ostao bez ljubimca - mađarskog kuvasa. Veterinar je docnije utvrdio da su svi psi otrovani. Otrovne mamce smo pronašli na nekoliko mesta u dvorištu, na mašinama i drveću. Sa sigurnošću mogu da kažem sa su bačeni iz Draganovog dvorišta", kaže Milorad.

Na sličnim mukama svojevemeno se našao i Nikola K. iz Mokrina kome je neko otrovao jato od četrdesetak ptica. Nekim čudom, živu glavu izvukao je samo jedan gusan.

"U toku noći neko je preskočio ogradu i prosuo desetak kilograma otrovnog semenskog kukuruza. Kada sam došao do placa gde držim guske, imao sam šta i da vidim. Dvorište se belelo od uginulih gusaka. Pretrpeo sam štetu od 100 hiljada dinara", kaže Nikola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja