SKANDAL U PROKUPLJU: Roditelji odveli decu iz škole!
Foto: Milen đorđević

Zamenili im učiteljicu

SKANDAL U PROKUPLJU: Roditelji odveli decu iz škole!

Srbija -
Starijoj učiteljici je dato da uči đake iz ovog odeljenje, dok je mlada učiteljica, koja je do sada učila našu decu, poslata u seosku školu,kaže Biljana Cakić, majka jednog učenika

PROKUPLJE- Revoltirani što je škola četiri meseca pre kraj školske godine zamenila učiteljicu, roditelji đaka iz odeljenja IV/3 OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“ iz Prokuplja došli su u školu i odveli decu kući.

Oni kažu da neće pustiti decu u školu sve dok se ne vrati njihova učiteljica. Roditelji pojašnjavaju da je do zamene došlo kada se starija učiteljica vratila sa bolovanja.

- Starijoj učiteljici je dato da uči đake iz ovog odeljenje, dok je mlada učiteljica, koja je do sada učila našu decu, poslata u seosku školu-kaže Biljana Cakić, majka jednog učenika iz ovog odeljenja.

Ona dodaje da su roditelji tražili da deca završe razred sa svojom učiteljicom jer nije pedagoški da se učiteljica menja nekoliko meseci pred kraj godine.

-Naša deca traže da uče sa svojom učiteljicom i mi roditelji ih podržavamo u tome-kaže Cakićeva.

Direktorka škole Ljiljana Subotić kaže da su u pitanju kadrovska rešenja u školi.

- Škola je sagledala sve aspekte i donela ovakvu odluku-kaže direktorka Subotić.

Nezadovoljni roditelji su obavestili prosvetnog inspektora i Školsku upravu u Nišu i kažu da neće decu pustiti u školu sve dok se ne vrati njihova stara učiteljica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track