Na Crnom Vrhu provejava slab sneg
Foto: Beta

Zima se vratila u Bor

Na Crnom Vrhu provejava slab sneg

Srbija -
Sumaglice ima u Sremu i na području Loznice, Sremske Mitrovice i Sombora

BEOGRAD - Kolovozi su u nižim predelima pretežno suvi, a magla smanjuje vidljivost u Požeškoj kotlini, oko Valjeva i na Crnom vrhu kod Bora, gde provejava i slab sneg.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (AMSS), sumaglice ima u Sremu i na području Loznice, Sremske Mitrovice i Sombora. Saobraćaj je van gradskih sredina umerenog intenziteta, a na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta.

Zbog temepraturnih razlika, učestali su odroni kroz klisure i useke, odnosno duž nestabilnih kamenih kosina.

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" upozoravaju vozače na odrone koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru .

Zabrana za šlepere i kamione važi i na putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema, Aleksandrovac - Grčak - Drenska klisura, Brzeće - Kopaonik (Jaram) i Stanišinci - Dobre vode (Goč). Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 87 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 23 osobe teže i lakše povređene, a jedna osoba je izgubila život. U Beogradu je evidentirano 47 nezgoda u kojima je 13 lica povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track