ČAČANI ODAHNULI: Odjavljena epidemija klostridije
Foto: Kurir

Preminuo jedan pacijent

ČAČANI ODAHNULI: Odjavljena epidemija klostridije

Srbija -
U bolnici treba poštovati kućni red kad je reč o vremenu posete i unošenju hrane

ČAČAK - Na odeljenju ortopedije čačanske bolnice danas je odjavljena epidemija klostridijom, koju je 11. februara proglasio Zavod za javno zdravlje u Čačku.

Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje, dr Ane Mišović stekli su se uslovi da se, kako navodi, sve vrati u predašnje stanje. Ona je poručila da u bolnici treba poštovati kućni red u smislu vremena poseta i unošenja hrane.

U čačanskoj bolnici je preminuo jedan pacijent, koji je bio zaražen toksinom klostridije, ali ne zbog bakterije već zbog opšteg lošeg zdravstvenog stanja.

"To je osamdesetčetvorogodišnji muškarac koji je duže vreme čekao operaciju kuka, nekoliko puta je trebalo da bude na operativnom programu, međutim, njeghovo opšte zdravstveno stanje nije to dozvoljavalo", rekao je ranije portparol bolnice dr Miroslav Sretenović.

Na ortopedskom odeljenju čačanske bolnice epidemija klostridije je proglašena 11. februara na osnovu mikrobiološke potvrde o postojanju infekcije toksinom bakterije clostridium difficile, u uzorku kod pet pacijenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track