SENTA: Nova promocija japanske kulture!
Foto: Saša Urošev

Svetski dan poezije

SENTA: Nova promocija japanske kulture!

Srbija -
Mucuo Takahaši (77) predstaviće se svojim stihovima građanima Sente, Beograda i Novog Sada

SENTA - Veliki kulturni događaj!Povodom obeležavanja Svetskog dana poezije, jedan od najplodnijh japanskih pesnika Mucuo Takahaši (77) predstaviće se u sredu građanima Sente.

Jedan od najistaknutijih pesnika i esejista savremenog Japana, u našoj zemlji boraviće na poziv kompanije Japan Tobako i ambasade Japana u Srbiji.

Pesnika koji je poznat po izvanrednom čitanju poezije, dan kasnije, slušaće publika u Beogradu, a potom i u Novom Sadu.

Planirano je da mu podršku na nastupima, kao prevodilac, pruži profesorka sa Filološkog fakulteta Kajoko Jamasaki. Specijalno za prvi nastup, japanska violinistkinja Megumi Tešima, koja živi u Senti, sviraće japanske kompozicije:- Veoma smo ponosni što nam u goste dolazi nosilac ordena japanskog cara Akihitoa.

Mucuo Takahaši je nosilac medalje sa ljubičastom trakom, koju mu je car uručio za doprinos umetnosti 2000. godine.

Dobro je poznato koliku čast predstavlja takvo priznanje u zemlji izražene tradicije. I na ovaj način gradimo nove mostove kulture između naših zemalja- kaže za Kurir Goran Pekez, direktor korporativnih poslova i komunikacija u kompaniji JTI za Zapadni Balkan.

Namera ove kompanije koja u Senti ima fabriku cigareta, jeste da u saradnji sa Ambasadom Japana, bude glavni promoter japanske kulture u Srbiji i regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja