PROKUPLJE: Srednjoškolci instalirali video-nadzor osnovcima
Foto: Milen Djordjevic

Saradnja dveju škola

PROKUPLJE: Srednjoškolci instalirali video-nadzor osnovcima

Srbija -
Ugrađeno je 15 kamera kojima će se 24 sata pratiti dešavanja u školskoj zgradi i u školskom dvorištu

PROKUPLJE - Osnovna škola „Ratko Pavlović Ćićko“ iz Prokuplja u saradnji sa srednjom Tehničkom školom uvela je video nadzor i time pojačala bezbednost unutar školske zgrade i u dvorištu škole.

Direktor osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ Maja Aranđelović ističe da je uz pomoć lokalne samouprave i donatora obezbeđena oprema, čija je vrednost 200.000 dinara a učenici Tehničke škole su instalirali video nadzor.

- Ovo je pravi primer kako dve škole treba da sarađuju. Među đacima koji montiraju opremu ima i naših bivših đaka, koji danas pomažu svojoj nekadašnjoj školi u kojoj su i stekli svoja prva znanja - kazala je Aranđelović.

Ona je naglasila da je ugrađeno 15 kamera, kojima će se 24 sata pratiti dešavanja u školskoj zgradi i u školskom dvorištu. Direktorka je posebno istakla činjenicu da će video nadzor biti od posebnog značaja za deo dvorišta koji se graniči sa Gimnazijom i Medicinskom školom a koji nije ograđen.Prilikom izvođenja radova na uvođenju video nadzora razvedeni su i kablovi za internet do svake učionice. - Pozivam sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da nam pomognu da svaka naša učionica u narednom period dobije kompjuter, kako bi se u nastavnom programu za svaki predmet koristio internet-zamolila je direktorka Aranđelović.

Direktor Srednje tehničke škole „15. maj“ Miodrag Đurović kaže da je zaposlenima i učenicima ove škole bilo zadovoljstvo da pomognu i ugrade uređaje za video nadzor u Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“. Pojašnjava da veći deo posla u svojoj školi obavljaju sami.

- Naša škola je veliki broj akcija na uređenju i tehničkom opremanju uradila samostalno, oslanjajući se na znanje i iskustvo svojih zaposlenih i učenika – rekao je direktor Đurović. On je podsetio da su učenici i zaposleni zajedno radili na krečenju škole, farbanju stolarije, uređenju prostorija, kao i na uvođenju video nadzora i opremanje razglasne stanice u svojoj školi.

Đurović je istakao da je ovakav praktičan rad veoma značajan za učenike, koji stiču radno iskustvo. Direktor Đurović je naglasio da će se uvek odazvati pozivu da pomognu svim školama ali i drugim instituacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track