Voda u selu Trnava kod Čačka sme da se pije
Foto: Shutterstock

Nije više zamućena

Voda u selu Trnava kod Čačka sme da se pije

Srbija -
Vodovod Trnavsko vrelo nije u ingerencijama čačanskog JKP "Vodovod", jer su ga meštani sami izgradili i vode brigu o njemu, a sa ovog sistema se snabdeva oko 500 domaćinstava

ČAČAK - Voda u čačanskom selu Trnava, koja je početkom marta zbog zamućenja bila proglašena neispravnom, sada se može koristiti za piće, potvrđeno je danas u Zavodu za javno zdravlje U Čačku.

"Zadnji rezultati su pokazali da voda odgovara pravilniku o higijenskoj ispravnosti u odnosu na sve ispitivane parametre", izjavila je za Tanjug specijalista higijene u toj ustanovi, Vesna Manić.

Budući da je u proteklom periodu bilo padavina u čačanskom kraju, uzorkovanje će se, radi kontrole, sprovesti i danas, dodala je ona. Čačanski Zavod za javno zdravlje proglasio je 7. marta neispravnom za piće vodu u selu Trnava, jer je posle obilnih kiša bila zamućena.

Vodovod Trnavsko vrelo nije u ingerencijama čačanskog JKP "Vodovod", jer su ga meštani sami izgradili i vode brigu o njemu, a sa ovog sistema se snabdeva oko 500 domaćinstava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track