NEVREME U ZLATIBORSKOM OKRUGU: Večeras normalizacija snabdevanja strujom!
Foto: KURIR

MUP šalje generatore

NEVREME U ZLATIBORSKOM OKRUGU: Večeras normalizacija snabdevanja strujom!

Srbija -
Ekipe su na terenu, a rad im otežava sneg i nepristupačan teren, kako bi stigli do dalekovoda koji su u kvaru, zbog težine snega i drveća koje je popadalo na njih.Do kraja dana situacija sa elektrosnabdevanjem trebala bi da se normalizuje, kaže Dušan Šunjevarić iz užičke Elektrodistribucije

UŽICE - Zbog nepristupačnog terena i snega kvarovi na dalekovodima u Zlatiborskom okrugu još nisu kompletno sanirani, pa je i dalje bez struje oko hiljadu potrošača, izjavio je za Dušan Šunjevarić iz užičke Elektrodistribucije. Na području ivanjičke opštine trenutno bez struje 1.500 potrošača, dok je noć bez električne energije provelo i oko 1.000 potrošača u Zlatiborskom okrugu. MUP šalje generatore u opštinu Čajetina.

“Struju je jutros dobio deo potrošača u opštini Arilje. Ekipe Elektodistribucije su na terenu, a rad im otežava sneg i nepristupačan teren, kako bi stigli do dalekovoda koji su u kvaru, zbog težine snega i drveća koje je popadalo na njih.Do kraja dana situacija sa elektrosnabdevanjem trebala bi da se normalizuje”, kaže Šunjevarić.

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije u saradnji sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom iz Niša u toku dana isporučiće tri generator u zlatiborsko selo Ljubiš,gde je trenutno 70 domaćinstava već drugi dan bez struje.

Na području ivanjičke opštine trenutno je bez struje 1.500 potrošača, potvrdio je danas Tanjugu tehnički direktor čačanske Elektrodistribucije Stojan Vasović.

Prema njegovim rečima bez napona je trenutno 46 trafo stanica."Na terenu se nalazi 60 ljudi iz Ivanjice, Gornjeg Milanovca, Čačka, Sjenice, kao i zaposlenih kraljevačke Elektromontaže koji rade na otklanjanju havarija", rekao je Vasović.

On je izrazio očekivanje da će do večernjih sati svi kvarovi biti otklonjeni. Kako je dodao, stanje, kada je reč o napajanju električnom energijom, sinoć je bilo svedeno na 22 trafo stanice i 600 potrošača, međutim sneg koji neprekidno pada doveo je do novih teškoća.

Inače, juče ujutru je bilo bez struje 4.200 korisnika koji se snabdevaju iza 117 trafostanica.

Noć bez električne energije provelo je oko 1.000 potrošača u Zlatiborskom okrugu, uglavnom na području Bajine Bašte i Arilja, zbog kvara na dalekovodima usled snega, izjavio je za Tanjug Dušan Šunjevarić iz Elektrodistribucije Užice.

Po Šunjevarićevim rečima, još oko 40 trafostanica je van sistema elektronapajanja.

Na planinama u polimskom kraju sneg i dalje pada

U planinskom području jugozapadne Srbije sneg i dalje pada, putevi prema planinskim selima su prohodni samo za terenska vozila što otežava otklanjanje kvarova na strujnoj mreži. Tokom jučerašnjeg dana otklonjeni su gotovo svi kvarovi na području planinskih sela u opštini Prijepolje, rečeno je u Pogonu Elektrodistribucije u tom gradu.

Iako je danas neradni dan, ekipe Elektrodistribucije rade na tome da struju dobije i područje Kamene Gore koje je jedino još bez struje.

U Novoj Varoši noćas je palo oko 10 centimetara novog snega pa je taj grad danas sa snežnim pokrivačem od preko 30 ceantimetara. Pojedina sela ispod Zlatara i Javora su i dalje bez struje. Magistralni put prema Beogradu preko Prijepolja, Nove Varoši i Zlatibora je prohodan, ali se savetuje oprezna vožnja zbog mestimičnog snega na putu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track