KRITIČNO: Zaječar najugroženiji, Beli Timok probio nasip
Foto: Tanjug

Srbija pod vodom

KRITIČNO: Zaječar najugroženiji, Beli Timok probio nasip

Srbija -
Marić odmah krenuo put Zaječara, jer se tamo u narednim satima, tek mogu očekivati veći problemi

BEOGRAD - Najugroženija tačka u Srbiji trenutno je Zaječar, gde je Beli Timok oko 13.30 probio nasip, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

On je sa ljudima iz Sektora i jednim delom tima iz Niša i Bora odmah po primanju vesti, krenuo put Zaječara, jer se tamo u narednim satima, tek mogu očekivati veći problemi.

Marić je potvrdio da je u Kuršumliji proglašena vanredna situacija zbog opasnosti od poplava, jer se izlila Toplica, koja je poplavila nekoliko kuća. Prema njegovim rečima, u opštini Kuršumlija u prekidu je put za Lukovsku banju, jer su se ilile Banjska i Lukovska reka.

Pre toga vanredna situacija proglašena je i u Lučanima, gde je reka Bjelica nanela velike štete domaćinstima i poplavila oko 300 hektara pogone fabrike "Milan Blagojević".

Marić je naveo da nivo Bjelice opada, ali da su vodostaji Zapadne Morave i Ibra u porastu. Situacija se prati oko Kraljeva, gde se Ibar uliva u Zapadnu Moravu, mada ekipe za sada nisu tražile dodatno ljudstvo i mehanizaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track