NEBOJŠA RODIĆ: Za sada nema potrebe za angažovanjem vojske!
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbi

Situacija se pomno prati

NEBOJŠA RODIĆ: Za sada nema potrebe za angažovanjem vojske!

Srbija -
Rodić je obilazeći Arilje, Požegu i Lučane rekao da vojska može da izađe u roku od šest sati, ali da je neophodno da o tome bude obaveštena na vreme

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Rodić izjavio je danas da za sada nema potrebe za angažovanjem vojske na području Arilja, Požege i Lučana, ali da će se pratiti situacija, kako bi se sprečile veće štete.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Rodić je obilazeći ove opštine sa ministrom poljoprivrede Draganom Glamočićem rekao da vojska može da izađe u roku od šest sati, ali da je neophodno da o tome bude obaveštena na vreme.

"Mi smo ovde došli zbog ljudi koji ovde žive, zbog pojedinaca, zbog građana, zbog onih koji čine ovu državu. Mi njih ne smemo da izneverimo. Ovde ima 12 kuća, neko bi rekao, pa šta je 12 kuća. Nije ništa za onoga ko je u Beogradu, Novom Sadu, Loznici, Vranju, a za ove ljude to je sve", kazao je Rodić.

Ministri su posetili i fabriku "Milan Blagojević-namenska", selo Đerać u opštini Lučani, branu Rzav u opštini Arilje i mesto Prijanovići u opštini Požega.

Tamo je poplavni talas naneo najveće štete. U opštinama Lučani, Arilje i Požega poplavljeno je više od 1.500 hektara zemljišta gde su se pored manjih reka, izlile i reke Bjelica, Rzav i Zapadna Morava. Rodić je u Požegi obišao nekadašnju kasarnu "Narodni heroj Petar Leković" i istakao da je obnavljanje te kasarne jedan od prioritetnih zadataka Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u ovoj godini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track