Poplavljeno podnožje Đavolje Varoši, figure nisu ugrožene

Bolja situacija

Poplavljeno podnožje Đavolje Varoši, figure nisu ugrožene

Srbija -
Voda je u opadanju, pa ćemo narednih dana intenzivno raditi na saniranju stanja kako bi posetiocima odmah mogli da mogućimo posete, kaže upravnik kompleksa Radoje Stepanović

KURŠUMLIJA - Podnožje Đavolje Varoši je poplavljeno, ali zemljane figure nisu ugrožene, rekao je večeras upravnik tog kompleksa Radoje Stepanović. U podnožju su muljem i granjem zatrpana dva mosta, poplavljen je restoran i suvenirnica, napomenuo je Stepanović.

Voda je u opadanju, pa ćemo narednih dana intenzivno raditi na saniranju stanja kako bi posetiocima odmah mogli da mogućimo posete, rekao je on. Stepanović je rekao da je put prema selu Đake danas prokrčen i da je on sada prohodan.

Kompleks je 1959. godine proglašen za prirodno dobro od izuzetnog značaja. Godišnje Davolju Varoš poseti oko 50.000 turista, a to mesto je bilo kandidovano i za jedno od sedam svetskih čuda prirode. Ovaj geomorfološki fenomen, prema narodnoj legendi, predstavlja skamenjene svatove koji su pošli da venčaju brata i sestru. Umešla se, prema tom predanju, Božija sila i kaznila ih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track